Sursa foto: Gândul
Sursa foto: Gândul

În cursul zilei de vineri, edilul Capitalei a vorbit despre alungarea ciorilor din Cişmigiu, declarând, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, că în 2021 a introdus în buget o secțiune de bugetare participativă, adică o parte din buget să fie decis de cetățeni pe bază de concurs de proiecte.

Prin urmare, unul dintre proiectele care a câștigat a fost cel care caută o soluție pentru miile de ciori din Cișmigiu, bucureștenii fiind deranjați de mizeria pe care acestea o fac la locurile de joacă, pe bănci, pe alei, pe statui.

Proiectul numit “Ciorile din Grădina Cișmigiu – Vecini cu Aripi” beneficiază de un buget în valoare de 500 de mii de lei. Edilul a mai precizat că informația potrivit căreia pentru acest proiect se cheltuie un milion de lei este falsă

Proiectul a câștigat 500.000 lei, buget TOTAL pentru rezolvarea problemei. Prima parte presupune realizarea unui studiu, care va costa 50.000 – 100.000 lei. Atribuirea se va face prin achiziție publică, iar prețul va rezulta din achiziția publică. Studiul va propune soluția care va fi implementată și pe care vor fi cheltuiți, dacă e nevoie, restul de bani”, a mai precizat Nicușor Dan, citează Gândul.

Primăria Capitalei a adăugat că studiul constă în stabilirea cauzelor care generează migrația zilnică a stolului de ciori în Cișmigiu, în intervalul iunie-noiembrie, prin intermediul unui studiu de mediu realizat de către biologi experți în ornitologie.

Aici se adaugă și stabilirea unor măsuri de către specialiști în mediu, care să reducă impactul migrației stolului de ciori sau să o elimine total, într-un mod minim invaziv față de natură.

Atât mobilierul cât și vegetația au avut de suferit din cauza ciorilor

Ideea acestui proiect a pornit de la frustrarea acumulată a vizitatorilor parcului și a locatarilor zonelor adiacente față de prezența ciorilor în Cișmigiu. Deși în ultimii ani au fost făcute eforturi pentru spălarea mobilierului și a aleilor din Grădina Cișmigiu în sezonul cald, acestea sunt insuficiente și costisitoare. Vegetația, monumentele și mobilierul istoric au foarte mult de suferit din pricina ciorilor”, se mai arată în răspunsul PMB pentru sursa citată.

Articolul precedentMarcel Boloș, noul ministrul al Cercetării, Inovării și Digitalizării
Articolul următorBudăi nu este îngrijorat de sondaje, ci de guvernare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time