Preluare Digi 24

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat lansarea licitației pentru proiectul de modernizare a sistemului de termoficare. Potrivit edilului, la finalizarea acestui proiect, „vom putea spune, în sfârșit, că problema termoficării e rezolvată în Capitală”, a scris acesta pe contul său de socializare. Lucrarea de modernizare va fi una amplă, fiind vorba de peste 200 de km de rețea, „împărțită” în 25 de tronsoane.

Reamintim că, săptămâna trecută, Gabriela Firea l-a criticat pe Dan din cauza acestei întârzieri, care în opinia sa, ar însemna pierderea a aproximativ 300 de milioane de euro, fonduri nerambursabile.

„Am lansat licitația pentru cel mai mare proiect cu finanțare europeană dedicat modernizării sistemului de termoficare din Capitală. Scopul proiectului e reabilitarea a 212 kilometri de conductă de termoficare, cu o valoare totală estimată de 281 de milioane de euro și un orizont de timp de 4 ani pentru proiectare și execuție, efort care va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. (Da, e vorba despre banii europeni pe care Bucureștiul i-a avut la dispoziție prin precedentul cadru financiar multianual pe 7 ani al Uniunii Europene, dar n-a reușit să-i acceseze atunci. Am semnat contractul pentru acest proiect cu Ministerul Fondurilor Europene la scurt timp după ce am preluat mandatul de primar general)”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 martie, iar edilul își dorește să aibă un număr cât mai mare de ofertați, dat fiind faptul că este vorba de o lucrare amplă. „Cei 212 kilometri vor fi împărțiți în 25 de tronsoane și țintesc secțiunile cu cele mai mari pierderi de apă și căldură din întreaga rețea de termoficare a Bucureștiului”, a mai scris primarul general. De altfel, acesta susține că „la finalul proiectului vom putea spune, în sfârșit, că problema termoficării e rezolvată în Capitală”, o problemă ce s-a aflat pe „lista scurtă” a promisiunilor electorale din 2020.

Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan. „Nu a mișcat un deget din ziua în care a ajuns primar, pentru a folosi banii pe care i-a moștenit”

Articolul precedentAUR face liste cu publicații sau, după cum le numesc ei, ”organe de presă toxice și false”
Articolul următorCîțu, despre acuzațiile PSD. „Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”