Cîțu, despre acuzațiile PSD. „Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”

Social democrații au transmis, astăzi, că responsabili pentru haosul din energie sunt acei „corifei de dreapta” aflați la guvernare în perioada 2020-2021

Florin Cîțu a reacționat dur la acuzațiile primite din partea social democraților, pe tema „haosului din energie”, așa cum numesc cei de la PSD situația actuală. De altfel, liderul PNL susține că partidul său va „milita” pentru interesul românilor, dar mai ales pentru „stabilitate și soluții”,  lansând și un mesaj tăios pentru social democrați, chiar dacă se află împreună la guvernare.

„E ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva. Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou. Guvernarea este întotdeauna un lucru complicat, pe noi ne interesează ca orice soluţie să fie în interesul românilor. PNL este la guvernare şi va milita pentru interesul românilor şi pentru stabilitate şi soluţii”, a spus Florin Cîţu.

Întrebat dacă sunt tensiuni în coaliţie, așa cum par la prima vedere, Cîţu a răspuns: „Nu, nu, nu, nu sunt tensiuni, v-am spus îngrijorările mele despre ceea ce se întâmplă pe piaţa financiară, cu dobânzile, pentru că, dacă mă uit la costul pe care îl plătim la dobânzi, în fiecare lună mai mare, am fi avut bani acolo şi pentru compensări de facturi, şi pentru măriri de salarii şi pentru dublare de alocaţii. Acolo este o problemă, pentru că anul trecut ne împrumutam la 2 şi ceva, acum la 5”, a explicat liderul PNL.

PSD a transmis, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că este nemulțumit de forma finală pe care o are Ordonanța de Urgență privind plafonarea și compensare facturilor la energie, ce a fost adoptată în urmă cu o zi, mai mult, consideră că propunerile făcute de către social democrați, în legătură cu aplicarea acestei legi retroactiv, a fost respinsă „fără o justificare solidă”.

Potrivit reprezentanților PSD, această liberalizare la gaze, începută în iulie 2020, a adus prețuri aproape duble. „Tot ceea ce au reușit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989! Ei poartă răspunderea uriașă a exploziei facturilor în plină iarnă. Ei sunt cei vinovați de producerea unor situații aberante, deoarece au oferit unor companii posibilitatea de specula în voie, la prețuri care converg întotdeauna spre valoarea maximă a pieței. Adică exact invers decât au promis românilor”, au concluzionat cei din PSD.

PSD, nemulțumit de forma finală a Ordonanței „facturilor”

Articolul precedentNicușor Dan a anunțat lansarea licitației pentru modernizarea sistemului de termoficare
Articolul următorMarcel Boloș, nominalizarea pentru Ministerul Digitalizării, este preot