Marcel Boloș, nominalizarea pentru Ministerul Digitalizării, este preot

Cu studii aprofundate în domeniul economic, la 40 de ani și-a împlinit visul de a deveni preot

Marcel Boloș, fost ministru al Fondurilor Europene și nominalizare pentru portofoliul Digitalizării, este preot misionar ortodox, relatează Cluj24. Studiile teologice ale lui Boloș nu se află, însă, în CV-ul acestuia, iar motivul este unul simplu, acela de a separa „Biserica de activitatea profesională”.   

Potrivit unui interviu acordat publicației menționate, aceste detalii privind studiile teologice sunt amănunte personale. „Am preferat să separ Biserica de activitatea profesională, nu vreau să implic Biserica în demnitățile publice. Eu, fiind tehnocrat, nu am treabă cu partea politică, motiv pentru care m-au și lăsat să slujesc în continuare. Biserica, credința, religia, sunt valori ale fiecărui om, te ajută să ai o judecată dreaptă, sunt niște valori corecte pentru deciziile pe care trebuie să le iei”, a spus Marcel Boloș.

De altfel, acesta a slujit la diverse biserici din județele Cluj și Bihor și în perioada în care era director în Primăria Oradea, în anul 2012, dar nu vede vreun impediment în acest sens, mai ales că acesta oficiază slujbe doar la marile sărbători de peste an, Paști, Rusalii sau Crăciun.

Potrivit CV-ului său, Boloș a urmat între 1982-1986 cursurile Liceului Industrial Huedin, profil electromecanică, unde de obținut diploma de Bacalaureat.  A venit o pauză de 6 ani, până în 1992 când a început cursurile la Facultatea de Electrotehnică si Informatică a Universității Oradea pe care le-a încheiat în 1997 cu diplomă de licenţă ca inginer cu specializarea în electromecanică.  În paralel, între 1993 – 1997, a urmat Facultatea de Ştiinţe Economice, tot la Universitatea din Oradea, și a obținut  diplomă de licenţă ca economist cu specializarea în finanţe-asigurări.

Pe filiera „cifrelor”, a urmat în perioada 1997-1999 masterul în specializarea Managementul Instituţiilor Financiar Bancare la Universitatea din Oradea și cu două titluri de doctor, primul în 1999-2007 în specializarea management obținut la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca, iar cel de-al doilea, în perioada 2000 -2005, în specializarea contabilitate, la Facultatea de Ştiinţe Economice a  Universității de Vest Timişoara.

„Și dacă mi-ar interzice cineva nu m-aș lăsa de Biserică. Din copilărie am aplecarea asta spre Biserică, eu am copilărit în curtea bisericii din Hodișu. Nici nu concepeam altfel viața decât să fiu preot. Am avut multe de pătimit, în 1986 mi-au făcut un dosar cu aviz negativ pentru Seminarul Teologic. Nici nu am fost lăsat să intru în examen, la proba scrisă. A fost atunci, pentru mine, o mare cumpănă a vieții, am trecut printr-o mare dramă. Nu concepeam să nu fiu preot, dar m-a ajutat Dumnezeu, astfel că la 40 de ani am devenit preot, după absolvirea Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Oradea”, a spus Boloș pentru Cluj24.

Marcel Boloș a acceptat nominalizarea la Ministerul Digitalizării

Articolul precedentCîțu, despre acuzațiile PSD. „Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”
Articolul următorDîncu, despre plasarea militarilor NATO și în România.  „Este o măsură pro-activă, dar nu este legată direct de acest moment”