Marcel Boloș a acceptat nominalizarea la Ministerul Digitalizării

Florin Cîțu a transmis că oficializarea se va face, cel mai probabil, în ședința BPN de joi, 27 ianuarie

Fostul ministrul al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a acceptat nominalizarea pentru preluarea portofoliului de la Digitalizare. Potrivit Actual de Cluj, Boloș a ținut să precizeze că decizia numirii sale va aparține Guvernului și premierului Nicolae Ciucă, mai mult, că în acest moment acceptul său înseamnă doar un răspuns la o propunere de principiu venită din partea PNL.

„Am acceptat această propunere  după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Boloș, care în acest moment este șeful Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest.

Și tocmai pentru că deține această funcție, Boloș susține că nu are nicio emoție în privința gestionării eficiente a banilor care vor veni în cadrul acestui minister.

„Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute. Pentru mine este o onoare, dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”, a spus Marcel Boloș.

Autoritățile române au alocat puțin peste 20% din valoarea totală a fondurilor din PNRR, adică 5,97 miliarde de euro, pentru proiectele de digitalizare. Astfel, cea mai mare parte din aceste fonduri destinate digitalizării sunt pentru componenta „transformare digitală”, privind reforma sectorului public, a conectivității și securității cibernetice, astfel încât să fie redusă, pe cât se poate, birocrația.

„Eu am încredere în colegii mei, că o propunere pe care o vor face, va fi bună şi va vota partidul, nu doar eu. (..) Daţi-le şansa colegilor mei să îşi susţină candidaţii”, a declarat liderul PNL, marți, în Senat.

De altfel, acesta a precizat că cel mai probabil propunerea în privința lui Marcel Boloș va fi oficializată în ședința BPN de joi, 27 ianuarie.

Florin Roman și-a dat demisia,la jumătatea lunii decembrie, în urma dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la Libertatea, potrivit cărora liberalul și-a trecut în CV o diplomă inexistentă: licența în economie la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj. Chiar rectorul UBB, Daniel David, a precizat faptul că i-a cerut fostului mnistru să clarifice situația. 

De la acel moment, interimatul este asigurat de ministrul Energiei, Virgil Popescu. Pe „lista scurtă” s-au aflat doi secretari de stat, Ioan Sabin-Sărmaș și Iulian Popescu, Marcel Boloș (Fonduri Europene), precum și Monica Anisie (Educație).  

Marcel Boloș, propunerea PNL pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării

Articolul precedentPeste 8.000 de agenţi economici din industria hotelieră primesc a doua tranşă din ajutorul de stat
Articolul următorGuvernul Ciucă a adoptat noile măsuri pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie