Sursa foto: Mediafax

Surse din conducerea PNL susțin că Marcel Boloș, fostul ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban și consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, ar urma să fie nominalizat pentru funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării, relatează Digi24.

Cu toate acestea, pentru portofoliul de la Digitalizare a mai fost vehiculat și numele fostului ministru al Educației din Guvernul Orban, Monica Anisie. Președintele PNL a declarat, în urmă cu câteva zile, că și-ar dori ca o femeie să ocupe portofoliul eliberat de Roman.

Florin Roman și-a anunțat demisia pe Facebook

La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, liberalul Florin Roman a demisionat din funcția de ministru al Digitalizării după ce a fost acuzat de plagiat, în legătură cu lucrarea de masterat.

Mai mult, el și-a trecut în CV faptul că este licențiat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în vreme ce el a urmat cursurile unui colegiu din Alba Iulia. El ar fi dat doar un examen de absolvire la universitatea din Cluj-Napoca, ceea ce nu înseamnă că este licențiat al universității.

Marcel Boloș, propunerea liberalilor pentru funcția de ministru al Digitalizării, este un economist ce a deținut funcția de ministru al Fondurilor Europene în perioada 2019-2020. De asemenea, a fost coordonatorul Programului Operațional Regional (2007-2013) și secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. În 2016, perioada guvernării lui Cioloș, el a ocupat funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Totodată, în octombrie 2021 a fost propunerea pentru ministrul Transporturilor în cabinetul propus de Nicolae Ciucă.

Mai mult, el este profesor universitar doctor la catedra de Finanţe Contabilitate de la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea, dar şi director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Al doilea nume vehiculat pentru postul lăsat liber de Roman, Monica Anisie, a fost ministrul Educației și Cercetării în ambele guverne conduse de Ludovic Orban. Ea a fost consilier prezidențial pentru politica educațională a lui Traian Băsescu între 2012 și 2016 și secretar de stat în guvernul condus de Cioloș.

În prezent, Monica Anisie este președintele PNL Sector 2 și coordonează comisia de educație pentru învățământ preuniversitar din partid.

Potrivit informațiilor din interiorul PNL, Anisie nu este agreată de mai mulți lideri liberali.

Florin Roman și-a dat demisia din funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării

Articolul precedentRomânia va cunoaşte fenomene meteo extreme
Articolul următorPolonia avertizează: Europa este foarte aproape de război
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.