Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Conform declaraţiilor oferite de consilierul de stat pentru Climă și Sustenabilitate al Administrației Prezidențiale, fenomenele meteo se vor intensifica pe teritoriul României.

Alexandra Bocșe a declarat, pentru Digi24, că la baza acestor schimbări stă acumularea de gaze cu efect de seră în atmosferă.

România trebuie să-şi înţeleagă rolul în lupta cu schimbările climatice

Această acumulare va duce la noi modificări climatice, modificări care vor afecta atât infrastructura, cât şi agricultura. Prin urmare, femomenul va duce la explozia preţurilor la mai multe produse de pe piaţă.

Orice tip de gândire pe termen lung presupune să prevenim o serie de probleme. Când vorbim de schimbări climatice nu vorbim doar că crește temperatura. Vorbim de fenomene meteo extreme. Va fi afectată producția agricolă, vor fi costuri economice substanțiale. Fenomenele ne vor afecta infrastructura”, a explicat consilierul de stat pentru Climă și Sustenabilitate.

Lupta cu schimbările climatice ar trebui să reprezinte o prioritate pentru români. În plus, grija faţă de mediu trebuie să înceapă de la o vârstă fragedă

Pentru Administrația Prezidențială este o prioritate și încercăm să creștem gradul de cunoaștere a fenomenului. Să prioritizăm acest subiect și să înțelegem complexitatea lui”, spune Alexandra Bocșe.

În ceea ce privește educația pentru mediu, consilierul prezidențial pentru climă spune că este nevoie de transmiterea de informații relevante.

Mai mult, este nevoie de o implicare activă în cadrul programelor educaționale, în acțiuni care contribuie, în mod direct, la protecția mediului.

Vorbim de diferite componente. Creșterea componentei în cadrul orelor de biologie, geografie. Aceste componente trebuie incluse de la o vârstă cât mai fragedă. Nu vorbim de o materie separată, obligatorie. Considerăm că este esențial ca oricine este școlarizat în România să aibă expunere la aceste probleme. Există și o atenție deosebită către zona de digitalizare. Propunem utilizarea unor aplicații mobile prin care ei pot să monitorizeze, să analizeze diferite date”, conclude consilierul. 

Articolul precedentOrban: “În România nu mai există o forță de dreapta”
Articolul următorMarcel Boloș, propunerea PNL pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării
Jurnalist full-time / Pesimist part-time