Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Săptămâna viitoare, 8.294 de agenţi economici din industria hotelieră ar urma să primească a doua tranşă din ajutorul de stat, după ce în luna decembrie a fost virată prima tranșă.

Față de fondurile în valoare de 999.926.000 lei – adică 46,87% din întreaga sumă pentru fiecare beneficiar al schemei de ajutor de stat, această tranșă a doua înseamnă 1.133.477.030 de lei.

Anunțul a fost făcut de un deputat PSD, Gheorghe Șoldan, care este membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci și secretar al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare.

În iunie, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat o nouă schemă de ajutorare a sectorului HoReCa, la acel moment promisiunea fiind că sumele ar urma să fie trimise către maxim de 74.000 beneficiari cel târziu până la 31 decembrie 2022, bugetul total estimat fiind de 500 milioane de euro.

Șoldan, deputat de Suceava la primul mandat, a transmis un comunicat în care amestecă ajutorul de stat cu fondurile europene pe care le-ar putea atrage cei care asigură servicii în turism.

Sunt sume care vin sub forma de despăgubire pentru activitatea afectată de restricţiile impuse de pandemie. Am susţinut această schema de ajutor de stat în Parlament, iar acum banii au fost deblocaţi de Guvernul PSD şi vor sprijini acest domeniu afectat atât de mult de pandemia Covid.

În acelaşi timp, Guvernul se preocupă ca turismul local să fie ajutat prin atragerea de fonduri europene consistent. Operatorii din turism au o şansă în plus să-şi dezvolte afacerile prin accesarea de fonduri nerambursabile. România trebuie să prezinte la nivel regional şi european o ofertă turistică durabilă şi de calitate, mizând pe avantajele ei competitive, iar Bucovina poate deveni prima opţiune ca destinaţie turistică în 2022, atât pentru români, cât şi pentru străini.

În calitate de deputat de Suceava, secretar al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare şi membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, am încredere că România va atrage fonduri pentru a-şi îmbunătăţi inclusiv serviciile din turism.

Să nu uităm că în ultimii 15 ani, de când facem parte din UE, am primit de trei ori mai multe fonduri decât am contribuit. România a contribuit la bugetul comunitar cu 21 mld. euro, dar a primit înapoi 62 mld. euro. În următorii ani avem şansa să atragem bani din (…) fonduri din exerciţiul financiar care tocmai s-a încheiat şi pentru care mai putem face deconturi; fondurile din noul exerciţiu; fondurile oferite prin PNRR”, se arată în comunicat.

Articolul precedentCîțu a propus extinderea plafonării și compensării cel puțin până în vară
Articolul următorMarcel Boloș a acceptat nominalizarea la Ministerul Digitalizării