Începe „blitzkrieg-ul” înscrierilor! Ministerul Economiei lansează o schemă de ajutorare a sectorului HORECA

Cu toate că timpul în care cei din sectorul HORECA se pot înscrie este unul extrem de scurt, Ministerul Economiei a pus la dispoziția celor interesați un tutorial în care sunt învățați ce pași trebuie să urmeze

Sursa Foto: Facebook

Ministerul Economiei lansează astăzi, începând cu ora 10:00, o nouă schemă de ajutorare a sectorului HORECA. Înscrierile se pot face, însă numai până în data de 12 iulie, la orele 20:00, astfel că doritorii vor trebui să se grăbească. Există posibilitatea prelungirii perioadei, însă nu se știe exact în ce condiții se poate realiza acest lucru.

Ministerul Economiei a publicat chiar și un tutorial în care reprezentanții HORECA sunt învățați ce pași trebuie să urmeze ca să se poată înscrie, pentru a beneficia de ajutor

În ciuda timpului extrem de scurt de înscriere, Ministerul Economiei a pus la punct un tutorial, pentru a-i ajuta pe reprezentanții din HORECA să se descurce mai ușor, în ceea ce privește înscrierile în platformă.

Înscrierile se pot face la următoarea adresă: granturi.imm.gov.ro.

Sumele ar urma să fie trimise către beneficiari cel târziu până la 31 decembrie 2022, unui număr maxim de 74.000 de afaceri în HORECA. Aceștia vor primi „în cuantum de 20% din baza de calcul, rezultată din desfăşurarea activităţilor aferente codurilor CAEN prevăzute la art. 3 alin (2), în anul 2020 comparativ cu anul 2019, dar nu mai mult de echivalentul în lei al sumei de 800.000 euro la nivel de întreprindere. Cifrele utilizate trebuie să fie brute, înainte de deducerea impozitelor sau altor taxe”. Bugetul total estimat este de 500 milioane de euro și este asigurat prin MEAT.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului anunţă lansarea etapei de înscriere în cadrul schemei „Horeca” prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

a transmis Ministerul Economiei

Citește și: PSD află astăzi dacă scapă de Cîțu. Se votează moțiunea!

Articolul precedentTransfăgărășanul s-a deschis, cu program limitat. Avertismentul drumarilor: mare atenție la urși!
Articolul următorBarna, Peter Pan-ul politicii românești! Cu toate că e cu doar trei ani mai tânăr decât Luis Figo, liderul USR PLUS a scris: „Pentru toţi care, COPII fiind, ne uitam la acest domn”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.