PSD află astăzi dacă scapă de Cîțu. Se votează moțiunea!

Trece, sau nu, moțiunea de cenzură a social democraților, împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu? Se anunță circ în plen!

Foto: PS News

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD va fi supusă, în cursul zilei de astăzi, la vot. În mod sigur, tot astăzi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și al Senatului va fi circ în toată regula, așa cum ne-au obișnuit deja aleșii neamului.

Moțiunea de cenzură a PSD, „România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”, piatra de moară a Guvernului sau niciun motiv de îngrijorare?

Depinde pe cine întrebi. Dacă-i întrebi pe social democrați, moțiunea de cenzură ce va fi supusă votului astăzi, nu numai că are șanse să treacă, însă ar fi creat îngrijorare în rândul coaliției de la guvernare. Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a refuzat, în repetate rânduri, să vorbească despre moțiune, atunci când a fost întrebat, lăsând să se înțeleagă că are treburi mai importante de făcut pentru țară decât să se îngrijoreze pentru această moțiune de cenzură a PSD.

Social democraților le lipsesc, totuși, 18 voturi

Potrivit declarațiilor liderului PSD, Marcel Ciolacu, social democraților le-ar mai fi necesare 18 voturi pentru ca moțiunea să devină un succes pentru aceștia. Însă asta numai dacă toți parlamentarii vor fi prezenți astăzi la vot. Speranța rămâne la grupul minorităților, cel care nu și-a manifestat încă intențiile pentru astăzi.

Liberalii au declarat, încă de săptămâna trecută, că nu au intenția de participa la acest vot, cu toate că se vor afla în bănci. Decizia a fost luată de la vârf, pentru a împiedica eventualele „trădări”.

USR PLUS a spus, de asemenea, că va proceda în „trend”, cel al coaliției, și anume că se vor abține, la rândul lor, de la vot. Cu toate astea, inițial, aceștia au spus că vor vota împotriva moțiunii. Pesemne că vorbim, în acest caz, fie despre o lipsă de comunicare în interiorul coaliției, fie despre o răzgândire bruscă.

Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai ”lucruri fantastice”!!!”Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: CE AŢI FĂCUT CU BANII, DOMNULE CÎŢU!?”

este parte din declarația PSD

Citește și: Cîțu nu a discutat despre remanierea miniștrilor

Articolul precedentPropunerea UDMR, privind desființarea structurii regionale a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a trecut de Senat
Articolul următorTransfăgărășanul s-a deschis, cu program limitat. Avertismentul drumarilor: mare atenție la urși!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.