Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Conform unui sondaj Inscop publicat de G4 Media, partidul AUR se află pe locul 2, după PSD, în intenția de vot.

PNL se situează pe locul 3, iar USR pe locul 4.

Sondajul s-a desfăşurat în intervalul 10-18 ianuarie, demonstrând simpatia românilor pentru AUR: partidul a crescut în preferinţe, de la 18% în octombrie 2021, la 20,6%. Social-democraţii se clasează pe primul loc, deşi există o scădere față de lunile anterioare.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie

  • PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021;
  • AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021;
  • PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021;
  • USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021;
  • UDMR: 4,2%.

Tensiunile din interiorul coaliţiei au plasat partidul AUR pe locul 2 în preferinţele românilor

Conform declaraţiilor oferite de Remus Ștefureac, directorul Inscop, principale concluzii ale sondajului se axează pe certurile dintre partidele coaliției aflate la guvernare. Aceste tensiuni au venit şi pe fondul crizei facturilor la energie.

În plus, tensiunile din coaliție și întârzierea oferirii de soluții la problemele sociale alimentează, în continuare, creșterea AUR.

Dacă pe zona de securitate militară, din cauza amenințărilor Rusiei observăm o creștere foarte puternică a încrederii în NATO, în UE, în Occident, de bun augur pentru moralul națiunii, problemele sociale și politice domestice/interne vor alimenta în continuare adeziunea electorală la discursul ultra-populist”, se arată în comunicat.

Sondajul de opinie INSCOP a fost realizat în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%, mai arată sursa citată.

Articolul precedentCiolacu: „Românii aşteaptă de la noi lucruri concrete şi serioase”
Articolul următorCîţu: “Nu vom renegocia PNRR”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time