Marcel Ciolacu (captură video)

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în momentul de față, atacurile în interioriul coaliției nu își au rostul deoarece țara noastră se confruntă cu probleme serioase, cum ar fi pandemia și criza energetică.

Liderul social democrat a precizat că trebuie depășită „zona de declarații politice și de fandoseli”, iar România are nevoie, în continuare, de un Guvern eficient pentru a trece cu bine peste această iarnă.

Totodată, Ciolacu speră ca de la 1 aprilie să se introducă preţ reglementat la energie, pe o perioadă de un an de zile, ca să acopere şi iarna viitoare.

Tensiuni în coaliția de guvernare din cauza crizei energetice

„Să venim cu un preţ reglementat, cel puţin la zona casnică, cu certitudine şi să vedem cât acoperim pentru IMM-uri, pentru că sunt mici, mijlocii şi mari, până într-un milion, 10 milioane şi 50 de milioane. Vedem cu Comisia Europeană”, a mai spus preşedintele PSD, potrivit news.ro.

Reamintim că Guvernul Ciucă a adoptat, marți, Ordonanța de Urgență privind noile măsuri pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale.

Cu toate acestea, PSD a transmis într-un comunicat de presă că nu este mulțumit „pe deplin” cu Ordonanța de urgență, afirmând că liberalii sunt de vină pentru criza energetică.

Mai exact, PSD a susținut că afirmațiile „corifeilor de dreapta” potrivit cărora liberalizarea va scădea prețurile și facturile românilor s-au dovedit simple lozinci, „bune doar de postat pe Facebook.”  Social-democrații sunt de părere că liberalii au reușit să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989, afirmând că ei sunt de vină pentru producerea acestor „situații aberante.”

Președintele PNL Florin Cîțu a reacționat la atacurile venite din partea social-democraților, fostul prim-ministru precizând că este „ciudat să fii într-o coaliție și cineva să te acuze de așa ceva.”

”Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”, a menţionat preşedintele PNL.

De asemenea, președintele PNL a spus că Ordonanța de Urgență poate fi modificată în Parlament, dar trebuie să se încadreze în limitele constituționale.

Guvernul Ciucă a adoptat noile măsuri pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie

Articolul precedentMinistrul Finanțelor, Adrian Câciu: „Nu știu de ce Cîțu este atât de îngrijorat”
Articolul următorPartidul extremist AUR, pe locul 2 în intenția de vot
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.