Adrian Câciu (preluare DC News)

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, l-a asigurat pe Florin Cîțu că dobânzile sunt stabile acum și nu există motive de îngrijorare. Într-o declarație de presă, social-democratul a precizat că dobânzile au crescut în perioada 2020-2021.

„Nu știu de ce domnul președinte Cîțu este atât de îngrijorat. Dobânzile sunt stabile acum, dar ele au crescut între ianuarie 2020 și noiembrie 2021, sunt chiar mai mici decât în noiembrie. Am stabilizat dobânzile. Inflația cu care ne confruntăm, lăsată de cei dinaintea noastră și care sunt acum îngrijorați, e cea mai mare din ultimii ani”, a spus Adrian Câciu într-o declarație de presă, potrivit Digi24.

De asemenea, ministrul Finanțelor i-a răspuns fostului premier care a susținut că România plătește mai mult acum decât anul trecut pe dobânzi.

Florin Cîțu este îngrijorat de evoluţia inflației și a dobânzilor

„Plătim mai mult pe dobânzi pentru că dobânzile sunt aferente capitalului bugetat. Sunt 57 miliarde euro împrumutați în ultimii doi ani, de fostele guverne. La rectificarea bugetară a trebuit să punem bani de pensii și de salarii, bugetul nu avea acești bani. Asta e pentru cei îngrijorați”, a mai precizat Câciu cu referire la Cîțu.

Totodată, oficialul a declarat că încrederea investitorilor există, iar măsurile luate de PSD au stabilizat țara. De asemenea, riscul unui acord cu FMI sau al unei recesiuni nu există.

Reamintim că Florin Cîțu s-a arătat „îngrijorat” de faptul că Ministerul Finanțelor, condus de Adrian Câciu, se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Executiv. Fostul premier a susținut că „există riscul ca românii să-si piardă casele, după ce am reușit să ii salvăm în pandemie prin măsurile luate dar sunt loviți acum.”

Cîțu a mai precizat că va fi nevoie de o rectificare bugetară înainte de luna august pentru că ministerele nu vor avea suficienți bani. De asemenea, președintele PNL ar mai fi spus că este important ca investitorii să nu își piardă încrederea în Guvern.

În coaliția de guvernare există tensiuni politice din cauza crizei facturilor, unde social-democrații dau vina pe Virgil Popescu și îi cer demisia, iar liberalii dau vina pe conducerea PSD a ANRE, pe care ar vrea să o înlocuiască.

Câciu: „E un eşec al liberalizării pieţei de energie”

Articolul precedentSociologul Sebastian Lăzăroiu susține că AUR ar trebui să ajungă la putere în 2024
Articolul următorCiolacu: „Românii aşteaptă de la noi lucruri concrete şi serioase”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.