Sectorul 3, invadat de gunoaie

Sectorul 3 București, numit generic „verde” este invadat de gunoaie. În unele locuri, șobolanii și-au făcut apariția. Imaginea surprinsă este din aproprerea Arenei Naționale. La prima vedere, am putea spune că este lipsă de simț civic, însă, oamenii care locuiesc în această zonă sunt revoltați de modul în care se ridică gunoiul.

„ Nu, nu este vorba că oamenii aruncă gunoiul la întâmplare. Pur și simplu, oamenii au început să arunce gunoiul peste tot, deoarece nu se ridică la timp. E pandemie? Domnii de la Mediu(n.r Garda de Mediu) nu mai vin în teren? Le este frică să nu se infecteze?”, a declarat pentru zin.ro, proprietarul unei asociații de proprietari din Sectorul 3.

Garda de Mediu are comisar șef un „tăietor de lemne”. Fostul șef a comunicat doar când a avut interes

Într-o adresă trimisă zin.ro, Garda de Mediu a transmis că a aplicat amenzi în valoare de 90 000 de lei Direcția de Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei, pentru ridicarea necorespunzătoare a deșeurilor. Nu ne-a specificat și în ce perioadă, deși noi am cerut acest lucru.

La acest moment, la Garda de Mediu e „ tăcere în linie”. Nimeni nu se încumetă să vorbească în interes public. De altfel, potrivit surselor noastre, unii dintre angajați sunt extrem de revoltați de numirea noului șef al instituției:„Alexandru Vasile este un tăietor de lemne. Va fi vai de noi”, s-a exprimat unul dintre angajații Gărzii de Mediu.

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, dat afară de premierul Cîțu, a lăsat impresia că lasă ușa deschisă pentru comunicare. Cel puțin, un jurnalist cu puțină experiență asta ar crede. Un jurnalist care e preocupat să spună publicului „de ce” a ajuns la o altă concluzie. Berceanu a început să spună că este presat, amenințat, lovit, doar când a avut interes. Mai exact, după ce a fost dat afară.

„Trebuie să surpindem mai multe imagini cu levigatul(zeama gunoaielor putrezite), ca să nu ne conteste amenda”, menționa Berceanu, pentru zin.ro

După ce reporterii zin.ro i-au arătat direct astfel de situații, Berceanu a rămas fără replică. Fără curajul de a mai vorbi. A ajuns la concluzia că ne interesează doar fenomenul în sine, nu și luptele politice care se dau în instituții.

Supercom „joacă tare”. Îi învârte pe comisarii de la Garda de Mediu

Una dintre firmele de salubritate care îi „învârte” pe degete pe comisarii de la mediu este Supercom. Potrivit Gărzii de Mediu a fost amendată cu suma de 1 250 000 de lei, pentru ridicarea necorespunzătoare a gunoiului din București. Chiar dacă Direcția de Sănătate Publică(DSP) a constatat că firma pune în pericol sănătatea oamenilor, are în continuare licență de funcționare.

În studiul de evaluare privind impactul asupra sănătății populației, aferent proiectului „Complex industrial pentru tratarea deșeurilor din comuna Găneasa-județul Ilfov”, la cererea Direcției de Sănătate Publică(DSP), s-a constatat la factori de risc mirosul dizgrațios al deșeurilor pe care le va trata și impactul asupra sănătății umane

Nasul uman este foarte sensibil la mirosul de ouă stricate al hidrogenului sulfurat. Mirosul poate genera greață, vomă, durere de cap, reducerea poftei de mâncare etc, se arată în documentul precizat mai sus.

Articolul precedentGabriela Firea, despre Orban, „demagogul perfect”: „Mâine o sā ceară scuze bucureștenilor pentru că i-a rugat să-l voteze pe Nicușor Dan”
Articolul următorCTP: ”Domnul Nicușor Dan mai trăiește? Nu prea știm ce-i cu el”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”