foto. 60m.ro

Alexandru Vasile, un tânăr liberal despre care nu se știe nimic în afara faptului că are mulți bani din afacerile tatălui său, a ajuns să conducă o instituție -cheie: Garda de Mediu. În toată țara, ridicarea gunoiului, depozitarea acestuia, exploatarea ilegală a pădurilor sunt „puncte fierbinți”.

Am vrut să aflăm ce strategie are pentru a aceste lucruri, însă, Alexandru Vasile pare că nu știe să poarte o conversație profesională. Cu atât mai mult după ce a aflat că este căutat de jurnaliști „incomozi”. La 31 de ani, având în vedere că a primit această responsabilitate, prin numire directă, Alexandru Vasile ar trebui să înțeleagă că este obligat să comunice ce face la Garda de Mediu. Instituția este publică, nu un business.

Alexadru Vasile, „ băiatul lui papa”. A făcut profit uriaș din tăierea pădurilor

Noul comisar general al Gărzii de Mediu este fiul primarului PNL din comuna Jegălia, inginer silvic de profesie. În toate ieșirile publice a arătat că are un limbaj limitat. De altfel, acesta ar fi și motivul principal pentr care a refuzat mai multe invitații la posturile de radio:„ Nu poate să vorbească, nu știe ce să vorbească”, a declarat pentru zin.ro, un angajat în cadrul Gărzii de Mediu.

Zin.ro a dorit să-l întrebe, dacă știe: ce este levigatul, cum va milita împotriva tăierilor ilegale de păduri, dacă el a făcut profit uriaș din această activitate. Potrivit ultimei declarații de avere, postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate(ANI), Alexandru Vasile a avut un profit de 1,7 milioane de lei, de la firma Coslo Zinca. Activitatea companiei: tăierea pădurilor.

Surse din cadrul PNL:„ El e băiatul lui papa, trebuie să fie un om care să anunțe controalele!”

Surse autorizate din cadrul PNL au precizat pentru zin.ro că, în fapt, Alexandru Vasile, care nu are nicio pregătire pentru a conduce Garda de Mediu, a fost numit pe baza „ încrederii de partid!”. Este susținător al aripei Cîțu, căruia tânărul comisar general îi ridică osanele.

Unii dintre liberali ne-a recunoscut că, numirea recentă în fruntea acestei instituții are la bază strict criterii politice: „ Aici e vorba de bani, nu de altceva. Păi, credeți că dacă dai amenzi cu tunul, nu se supără partidul? La mediu(n.r Garda de Mediu) amenzile ustură”, ne-au explicat câțiva dintre liberali.

Alexandru Vasile, paravan în scandalul Eco Sud?

Noul comisar al Gărzii de Mediu va avea un rol esențial în gestionarea litigiilor pe care le are Eco Sud, firmă de colectare și gestionare deșeuri, implicată în procese civile controversate. Spre exemplu, Eco Sud a dat în judecată Primăria Capitalei pentru recuperarea unei sume fabuloase: 267 905 730 de lei. Se fac demersuri pentru soluționarea litigiului pe cale amiabilă, iar pentru recuperarea acestei sume, oficialii Eco Sud ar dori să fie „ slăbiți” cu controalele din partea instituțiilor de control.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, SC Eco Sud SA, cu sediul în București, este o firmă controlată de Elena Șontelecan (65%) și de Cristian Cantemir (35%). Anul trecut, compania a fost în miezul unui scandal uriaș în Giurgiu, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Frătești, operat de Eco Sud, sistându-și activitatea. Eco Sud are legătură și cu județul Călărași, deoarece compania vrea monopol total. Dorește să administreze groapa de gunoi de la Ulmeni, chiar dacă nu întrunește condițiile legale. La începutul anului, Octavian Berceanu a decis închiderea acestei gropi, deoarece gunoaiele erau mâncate de porci, nicidecum „ gestionate”.

Alexandru Vasile a refuzat dialogul cu noi, dar și cu mai mulți jurnaliști.

Articolul precedentCîțu și Iohannis, acuzați de Ciolacu de „ipocrizie”
Articolul următorBerceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, ar fi fost bătut
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”