Cîțu și Iohannis, acuzați de Ciolacu de „ipocrizie”

„Să susțină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanții, în frunte cu președintele Iohannis! - încalcă orice restricții, organizând un Congres cu 5.000 de oameni – un adevărat focar național de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei!”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu / Captură video

Într-o postare recentă publicată pe contul său de socializare, liderul social democraților, Marcel Ciolacu, remarcă „ipocrizia” de care ar da dovadă premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis, în contextul tendinței de „vaccinare obligatorie”, însă și a congresului de 5.000 de persoane al PNL, cel ce urmează să se desfășoare în acest weekend (25 septembrie).

Marcel Ciolacul: „Culmea tupeului!”

Marcel Ciolacu insistă că, de vreme ce se tinde spre obligativitatea de vaccinare, liberalii ar nesocoti propriile reguli, organizând un congres ce va găzdui mii de persoane. „Să susțină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanții, în frunte cu președintele Iohannis! – încalcă orice restricții, organizând un Congres cu 5.000 de oameni – un adevărat focar național de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei!”, s-a revoltat Ciolacu, pe Facebook.

„Le spun clar, să nu se mai chinuie! Prin Parlament, cu voturile PSD, vor obține doar un singur lucru: Guvernul Cîțu va fi trimis acasă!”, a mai spus acesta Marcel Ciolacu.

De menționat că, în ciuda tuturor hotărârilor de guvern recente, vaccinarea în România rămâne opțională. Este drept că nevaccinaților li se vor restrânge anumite drepturi, însă există și în acest sens soluții: dovada trecerii prin boală sau testul negativ activ.

În ceea ce privește accesul în afara locuinței, pe timpul nopții, a persoanelor nevaccinate, rezidente ale localităților unde rata de infectare a depășit baremul maxim impus, se vor aplica anumite delimitări, însă.

Hotărârea de Guvern urmează să intre în vigoare în momentul în care aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial.

Cât despre congresul PNL, potrivit informațiilor, accesul membrilor liberali se va face pe baza certificatului verde – cel puțin în teorie.

Citește și: Fostul ministru de Finanțe susține că decizia achiziției atâtor vaccinuri a fost a premierului

Articolul precedentCameră specială pentru audierea minorilor la Judecătoria Ploiești
Articolul următorNoul comisar general al Gărzii de Mediu nu răspunde la telefon presei, deoarece„ are un limbaj limitat”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.