Judecătoria Ploiești are o cameră dedicată ascultării minorilor. Încăperea a fost botezată “Camera culorilor” și este un spaţiu prietenos și confortabil, apt să îi determine pe copii să se deschidă către dialog. O astfel de încăperea ar trebui să existe în toate tribunalele din România, dar din păcate foarte puține instanțe dețin așa ceva.

Anual, potrivit Biroului de Informare și Relații Publice din cadrul Judecătoriei Ploiești, la nivelul instanței ploieștene sunt soluționate aproximativ 400 de dosare, civile și penale, în care sunt implicați minori, majoritatea având ca obiect divorț cu minori, exercitarea autorității părintești sau stabilirea domiciliului minorului.

“Copiii care participă în procedurile judiciare se află deja într-o situație neplăcută, resimțind fie repercusiunile destrămării familiei, fie efectele abuzurilor la care au fost supuși. În aceste condiții, contactul cu autoritățile judiciare reprezintă un factor traumatizant suplimentar, amplificat de mediul formal în care se desfășoară în mod normal ascultarea minorilor. Camera a fost amenajată cu sprijinul Rotary Ploiești și al doamnei designer de interior Bianca Danilov, ținând cont de specificul cauzelor de competența judecătoriilor, în care marea majoritate a copiilor implicați sunt în vârstă de cel puțin 10 ani (vârsta de la care în materie civilă este obligatorie ascultarea minorilor, potrivit art. 264 Cod civil)”, au anunțat reprezentanții Judecătoriei Ploiești.

Articolul precedentFostul ministru de Finanțe susține că decizia achiziției atâtor vaccinuri a fost a premierului
Articolul următorCîțu și Iohannis, acuzați de Ciolacu de „ipocrizie”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...