Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, ar fi fost bătut

„Au fost incidente destul de severe, am fost amenințat și chiar bătut”

Octavian Berceanu (Facebook)

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, a povestit o întâmplare mai puțin obișnuită, al cărei protagonist a fost. Potrivit propriilor declarații, acesta ar fi fost bătut pe vremea când era activist. „Aceste amenințări sunt frecvente, m-am confruntat de mult timp cu ele, atât eu, ca și comisar-șef, cât și foștii mei colegi de la Garda de Mediu. Și în timpul acțiunilor din teren, în jurul Bucureștiului sau în țară, am fost frecvent amenințat, fie prin telefoane directe, fie prin mesaje”, a spus Berceanu, sugerând că nu numai activiștii se confruntă cu situații periculoase.

Octavian Berceanu: „Au fost incidente destul de severe, am fost amenințat și chiar bătut, înainte să ajung la Garda de Mediu”

Conform relatărilor lui Octavian Berceanu, întâmplarea cu pricina ar fi avut loc în data de 31 decembrie 2020, adică înainte ca acesta să obțină funcția de șef al Gărzii de Mediu. În timp ce se afla în Sectorul 6, acesta ar fi observat câțiva indivizi care depozitau ilegau deșeuri, astfel că, în încercarea de a „salva situația”, Berceanu ar fi intrat într-un conflict cu aceștia, care s-ar fi soldat cu agresiuni fizice.

Octavian Berceanu a fost demis din fruntea Gărzii de Mediu de premierul Florin Cîțu, ceea ce a stârnit un val de nemulțumire în rândul opiniei publice. Berceanu nu este singurul membru USR PLUS demis de premier, prefecții suferind aceeași soartă, însă și secretarii de stat.

Acesta a fost înlocuit cu Alexandru Vasile, înlocuirea fiind, după cum se bănuiește, una pur politică, de vreme ce Vasile este fiul unui primar dintr-o comună din județul Călărași.

Citește și: Cîțu și Iohannis, acuzați de Ciolacu de „ipocrizie”

Articolul precedentNoul comisar general al Gărzii de Mediu nu răspunde la telefon presei, deoarece„ are un limbaj limitat”
Articolul următorUSR PLUS vrea demiterea primarului din Agigea
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.