Foto: Impact.ro
Foto: Impact.ro

I se adresează cu ”domnul”, cu ironie și-i discută freza într-o emisiune realizată de Digi24: jurnalistul și gazetarul Cristian Tudor Popescu este nemulțumit de lipsa de implicare a primarului general al Capitalei.

La fel ca orice alt votant. Sau bucureștean.

Și are și motive. Parcul Cișmigiu a fost lăsat în paragină, după ce promisiunile au curs, una după alta. De asemenea, voluntarii nu au fost contactați pentru salubrizarea zonei, iar Nicușor Dan pare să fi dispărut în ceață.

CTP: ”De Nicușor Dan mai știți ceva? Mai trăiește? L-am zărit pe la o agapă, tot cu părul ăla, se plimba pe acolo. Nu prea știm ce-i cu el. Domnul Nicușor Dan, mai știți ceva, mai trăiește?

Aparent, domnul primar nu prea face nimic. Consideră că Bucureștiul are restanțe grave la capitolul mediu, dar folosește tăcerea ca răspuns. Sau ca soluție. Sau, este genul de bugetar care preferă vacanțele luate în septembrie: mai frig, mai ieftin, mai romantic.

În urmă cu două zile, primarul general făcea nominalizările pentru Comisa Tehnică de Urbanism de la Primăria Capitalei. Și cam atât.

Parcul Cișmigiu: mizerie, paragină, rupturi și un pod prăbușit

Apar imaginile alea groaznice din Cișmigiu, parcul fundamental, parcul emblema al Capitalei, apar imaginile alea de te apucă depresia când vezi ce mizerie, ce paragină, ce rupturi, pod prăbușit și așa mai departe. Nicușor Dan a zis ceva, că trebuie făcut ceva”.

Ironia din concluzia lui CTP: nu s-a schimbat nimic. Nici în conducere, și nici în București. Nici în parc, dar nici în atitudine. Primarul nu va recunoaște nimic legat de posibilitățile primăriei sau de o viitoare mobilizare. Pentru că preferă vorba în locul unui plan. Iar de data aceasta tace. Și tace suspect.

Domnul Nicușor Dan poate n-avea posibilități de la primărie, nu putea să mobilizeze organele primăriei, bani de acolo. Dacă ar fi ieșit în stradă și cerea voluntari: oameni buni, eu sunt primarul Bucureștiului, Nicușor Dan. Haideți să salubrizăm, haideți să redăm bucureștenilor Cișmigiul. Eu sunt convins că veneau câteva mii de oameni și se rezolva problema. A dispărut în ceață domnul Nicușor Dan”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Voluntarii rămân baza când este vorba de ecologizare sau de curățenie. Promisiunile rămân baza atunci când este vorba de voturi și un nou mandat.

În tot acest timp, banii din taxe și impozite se mișcă frumos, ca vântul în buclele primarului.

Articolul precedent„Sectorul Verde”, invadat de gunoaie. La Garda de Mediu e tăcere „în linie”
Articolul următor„Valul patru” al pandemiei:„Noi ne vaccinăm, știe să ne spună cineva, dacă nu riscăm mai mult?!”. Reportaj în centrele de vaccinare din Capitală
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.