Peste 11000 de persoane s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, românii au încă multe întrebări la care spun că nu primesc răspunsuri clare. Bucureștiul și alte județe din țară au intrat în scenariul roșu, pe fondul unei creșteri alarmante a numărului de îmbolnăviri cu virusul Covid.

Ziarul de Investigații a dorit să afle ce gândesc oamenii înainte de administrarea primei doze de vaccin. Astfel, am vizitat câteva centre de vaccinare din Capitală.

Sectorul 1 București, Gara de Nord. Câțiva oameni așteaptă să le vină rândul la imunizare. Au aflat de la „știri că nu mai au voie să circule decât cu certficat Covid”

„Eu așa știu. Că ne cere certificatul Covid. Și am zis să mă vaccinez. Cu Pfizer, cu ce-o fi!”, spune nonșalant un tânăr care, nu a înțeles ce presupune, de fapt, accesul pe baza certificatului verde digital.

„Ne garantează cineva că nu riscăm mai mult?!”

„ Noi ne vaccinăm. Din naștere suntem vaccinați. Dar, ne garantează cineva că nu riscăm mai mult? Eu sunt cardiac, hipertensiv, diabetic. Nu-i păcat, dacă mor. E de voi, tineretul!

Reporter Zin.ro- Dar, ați cerut informații la medicul de familie?

  • Pensionar, gata de imunizare- Da, mi-a zis să mă vaccinez că nu mi se întâmplă nimic. Că e mai rău, altfel. O fac pentr soție, să nu o infectez pe ea, că este la pat”, ne-a declarat unul dintre românii vaccinați.

Sectorul 3- Centru de vaccinare cu program inclusiv în weekend

„Nu am vrut să mă vaccinez, dar nu mai poți face nimic fără acest vaccin. Deși nu este obligatoriu, ni se restricționează multe. Nici la mall nu mai poți merge cu vaccin.

  • Reporter Zin.ro. – Dar, ați făcut un test înainte? Că dacă sunteți infectat deja, nu are sens vaccinul. Ați vorbit cu un medic?
  • Tânăr pregătit de imunizare- Nu, trebuia? Habar n-avem! Ne spune cineva asta?! Să spună și ei ce și cum, doar că nu avem voie decât cu vaccin”, spune revoltat interlocutorul nostru.

Sectorul 2, centru de vaccinare. „Ne dă afară de la muncă, de-aia mă vaccinez”

Un alt tânăr, angajat la un centru comercial din Sectorul 2, spune că se vaccinează pentru că așa le-a spus șeful.

„Eu am avut un unchi, internat la Medgidia. Era bolnav, dar nu a murit de Covid. A avut trei teste negative și pe certificat scrie că a murit de Covid”, este mărturia acestuia.

Ministerul Sănătății. Oficial, nimeni nu a murit din cauza vaccinului anti-Covid. Neoficial, nimeni nu știe cât durează imunitatea oferită de vaccinul anti-Covid

La solicitarea zin.ro, Ministerul Sănătății spune că nu există niciun caz de deces din cauza administrării vaccinului. Cu toate acestea, oficialii instituției nu știu să spună de ce unele persoane, fără a fi înregistrate cu boli cronice au decedat subit după administrarea primei doze de vaccin. Zin.ro a relatat pe larg despre aceste cazuri. Puteți(re)citi aici.

Evident, fiecare vaccin are prospect și se menționează efectele secundare, însă, pe niciunul nu este scris că se moare subit.

Jurnaliștii italieni de la radio24.it spun că „diferența dintre medicii români și cei italieni!” constă îm faptul că, înainte de vaccin, primii îi testează pe oameni anti-Covid, pentru a vedea anticorpii. „O doză de vaccin transmite anticorpi, or, dacă ești infectat deja și nu știi, apoi te vaccinezi, corpul reacționează dramatic”, au menționat sursele citate pentru zin.ro

Articolul precedentCTP: ”Domnul Nicușor Dan mai trăiește? Nu prea știm ce-i cu el”
Articolul următorDaniela Popa anunță că PSD Sector 1 a depus un proiect de hotărâre pentru continuarea funcționării centrelor de zi ca unități de educație antepreșcolară
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”