Sursă foto: Facebook/Eugen Tomac
Sursă foto: Facebook/Eugen Tomac

Când nu este ocupat cu jobul de europarlamentar, președintele PMP, Eugen Tomac, face pregătiri politice pentru alegerile de anul viitor, când, în opinia sa, PSD și PNL vor candida pe liste comune.

Or, din acest motiv, Tomac spune că „este nevoie de o alternativă la această construcţie USL 3”, alternativă pentru care ar trebui puse bazele acum.

Prezent ieri la Craiova, pentru a discuta despre campania „Semnează pentru România în Schengen”, președintele PMP a vorbit nu doar despre acțiunea pe care a inițiat-o la Curtea de Justiție a UE, ci a dezvăluit că sunt discuții serioase pentru un plan politic în perspectiva alegerilor de anul viitor.

În campania din 2020, PNL a mers cu mesajul transmis de preşedintele Iohannis „votaţi PNL, pentru a nu ajunge la putere PSD”. Ce avem azi, ştie toată ţara: România se află pe punctul în care preşedintele Iohannis va numi cel de-al patrulea premier PSD, pe domnul Marcel Ciolacu. Vom avea guvernul Ciolacu, guvern PSD împreună cu PNL.

În acest context, eu cred că este necesară o alternativă. Românii aşteaptă o alternativă la actuala majoritate PSD-PNL. Convingerea mea este că anul viitor, când avem cinci rânduri de alegeri, românii vor avea de optat între USL 3, pentru că eu am această convingere că PSD şi PNL vor candida pe liste comune, şi atunci este nevoie de o alternativă la această construcţie USL 3.

Şi PMP este pregătit şi dispus să contribuie la o construcţie de opoziţie de dreapta la actuala putere”, a spus Tomac, citat de Agerpres.

Președintele PMP a explicat totodată că a avut întâlniri cu preşedintele USR, Cătălin Drulă, şi cu preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, ceea ce îl face încrezător, ba chiar convins, „că vom avea o asemenea construcţie, pentru că ea este necesară şi românii aşteaptă o alternativă credibilă, o alternativă care să ofere soluţie pentru ca România să iasă din blocajul în care se află”.

Acum câteva săptămâni domnul Iohannis ne spunea că în România nu avem criză, nu avem austeritate, nu vor lua măsuri de tăieri, de reduceri şi aşa mai departe. Ce dezbatem de câteva zile? Exact aceste măsuri pe care şi le propune guvernul Ciucă în ultimele lui zile: să taie.

Iar eu cred că românii vor avea grad de comparaţie anul viitor, atunci când vor veni la cele cinci rânduri de alegeri pe care le va avea România şi tocmai de aceea cred că este necesară o alternativă de dreapta credibilă la actuala putere, care, repet, şi-a asumat să meargă împreună şi după 2024”, a mai punctat liderul PMP.

Articolul precedentMihai Tudose, avertisment: „Deficitul crește și nu putem să ne împrumutăm la nesfârșit”
Articolul următorÎndrăgita interpretă de muzică populară Maria Dragomiroiu a fost invitată de onoare la a VIII-a ediție a Galei ”Seniori de Colecție”