Sursa: Facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac, lider al PMP, a vorbit aseară despre viitoarele evenimente din anul 2024, an electoral, când românii își vor alege inclusiv președintele.

Potrivit acestuia, partidul pe care îl conduce va susține fără rezerve „orice candidat pe care o coaliţie de dreapta îl va stabili ca şi candidatul cel mai potrivit” la alegerile prezidențiale, fiind convins că „un candidat de stânga, şi dacă merge singur în această bătălie electorală, va pierde”.

Într-o intervenție la Prima News, Tomac a explicat că electoratul de dreapta nu va accepta ca România să fie condusă de un prezidențiabil de stânga, în sprijinul afirmațiilor sale venind cu exemplul voturilor din 2014 și 2019.

Să nu uităm că 6,5 milioane de români au ieşit la vot în 2014 şi l-au votat pe Iohannis, 6,6 milioane au ieşit în 2019 şi l-au votat.

Avem o majoritate care se exprimă când atunci sunt momente decisive şi nu văd cum această majoritate care a ieşit şi şi-a spus punctul de vedere va accepta ca România să fie condusă de stânga după 2024. (…)

Oamenii de dreapta tac, înţeleg consecinţele războiul, criza energetică, criza din agricultură, dar oamenii de dreapta sunt oamenii care muncesc şi plătesc taxe în această ţară şi în momente cheie vor ieşi la vot. (…)

PMP va susţine orice candidat pe care o coaliţie de dreapta îl va stabili ca şi candidatul cel mai potrivit, în urma unor negocieri politice, a unor analize politice, a unor sondaje. (…) Contează să vezi posibilitatea de creştere, să intre în turul doi”, a opinat liderul PMP.

Totodată, acesta a comentat și vizavi de șansele ca liderul AUR, George Simion, să câștige alegerile prezidențiale, calificându-l pe acesta drept „un om care nu a reuşit nimic în viaţă în afară de zgomot”.

Eu refuz că în România avem atâţia oameni naivi care pot vota un candidat cu gura mare care nu a muncit o singură zi. Cereţi-i cartea de muncă lui George Simion şi întrebaţi-l câte zile a muncit.

Un om care nu a muncit o singură zi cum poate reprezenta speranţele a milioane de oameni? Refuz să cred că trăiesc într-o asemenea societate, există o dezamăgire puternică în societate după toate crizele, dar funcţia de preşedinte al României este o pălărie prea mare pe care o visează, oricât l-ar prezenta unii şi alţii drept o soluţie.

Un om care nu a reuşit nimic în viaţă în afară de zgomot şi această oportunitate pe care au fructificat-o, însă este prea mult”, a punctat Eugen Tomac.

Articolul precedentZeci de percheziții în țară, într-un dosar de înșelăciune cu mobilă la comandă
Articolul următorSindicaliștii din Educație, proteste în Piața Victoriei