Sursa: Facebook FSLI

Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret” organizează astăzi un protest în Piaţa Victoriei din București.

Potrivit organizatorilor, peste 1.000 de membri de sindicat sunt așteptați să se alăture protestelor anunțate deja de o lună, avertismentul fiind acela că „Tăcerea Guvernului e o invitație la noi proteste”.

Protestele sindicaliștilor se vor desfășura între orele 12.00 şi 13.00, însă nu doar în Piața Victoriei, ci sunt anunțate concomitent pichetări ale sediilor prefecturilor județene.

Astfel, astăzi, sunt anunțate marșuri de protest și pichetări în Giurgiu, Hunedoara, Ilfov și București, în timp ce mâine sindicaliștii sunt pregătiți să protesteze în Dâmbovița și Dolj. Demararea acțiunilor de acest fel a fost de altfel anunțată de ceva vreme, fiind deja organizate proteste în Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Sibiu și Sălaj.

Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului şi considerăm că aceasta este, de fapt, o invitaţie la noi proteste, printre care şi demararea grevei generale în educaţie. Guvernul României se face responsabil în totalitate pentru starea sistemului de învăţământ naţional, dar şi de efectele acestor proteste asupra procesului de educaţie.

Salariaţii din învăţământ nu sunt dispuşi să renunţe la lupta pe care o duc în acest moment cu o clasă politică căreia nu îi pasă de viitorul şcolii româneşti, implicit de generaţiile de copii şi tineri care au nevoie de performanţă în educaţie”, atrag atenția sindicaliștii, care subliniază într-un comunicat că „tăcerea Guvernului nu e doar sfidătoare la adresa noastră, ci la adresa tuturor familiilor din România, care își duc copiii la școală și care așteaptă respect și implicare din partea legiuitorilor acestei țări”.

Avertismentul este că protestele vor continua şi în lunile următoare, respectiv pichetarea sediului Guvernului şi a sediilor prefecturilor în lunile martie şi aprilie 2023, marș de protest desfășurat în București în luna mai 2023, declanşarea grevei generale în ultima decadă a lunii mai, plus alte acțiuni specifice. Lista revendicărilor, aici.

Articolul precedentEugen Tomac: „PMP va susţine orice candidat pe care o coaliţie de dreapta îl va stabili ca şi candidatul cel mai potrivit”
Articolul următorKelemen Hunor mai vrea un mandat