Foto: INQUAM Photos/George Călin
Foto: INQUAM Photos/George Călin

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anunțat că și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea partidului, decizie pe care a luat-o ca fiind cumva o datorie față de comunitatea sa.

Ieri, acesta a scris pe Facebook că „nu se poate construi o țară de succes fără RMDSZ (UDMR – n.r.)”, subliniind că „este mai bine să trăiești ca maghiar în România astăzi decât oricând în ultimii 40 de ani”.

Kelemen Hunor are și promisiuni, făcând cunoscut publicului său țintă că „noul obiectiv este de a face din Transilvania regiunea cu cea mai rapidă dezvoltare din România până la sfârșitul deceniului”.

În acest deceniu, când țara are la dispoziție oportunități de dezvoltare fără precedent, trebuie să lucrăm mai mult, mai bine și mai inteligent pentru comunitatea noastră, pentru a face din Transilvania regiunea cu cea mai rapidă dezvoltare din România”, a arătat Kelemen Hunor, care și-a depus candidatura pe 28 martie.

Alegerile în sânul UDMR se vor desfășura în cadrul celui de-al 16-lea Congres, la Timișoara, în perioada 28 – 29 aprilie. Potrivit Agerpres, Kelemen Hunor are 12 ani de experiență în acest sens, ceea ce l-a făcut să mai vrea un mandat de 4 ani în fruntea UDMR.

Dezideratele comunităţii maghiare, care nu s-au schimbat în 32 de ani, nu se vor schimba. Noi vrem să rămânem pe pământul nostru natal, în România, vrem să contribuim la dezvoltarea ţării aşa cum am făcut şi până acum şi, bineînţeles, vrem să ne păstrăm identitatea noastră etnică, lingvistică, culturală, de orice fel. Şi sunt convins că prin experienţa mea acumulată încă mai simt că am forţa şi motivarea necesară şi interioară să duc mai departe această muncă”, a declarat Kelemen Hunor pentru sursa citată.

Articolul precedentSindicaliștii din Educație, proteste în Piața Victoriei
Articolul următorPercheziții la o primărie din Vrancea: DIICOT anchetează exploatarea și valorificarea ilegală de pietriș și nisip