Sursa foto: Facebook/ Eugen Tomac
Sursa foto: Facebook/ Eugen Tomac

Eugen Tomac, președintele PMP, a anunțat că s-a intrat „în linie dreaptă” în ceea ce privește procesul la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în problema Schengen.

Este vorba despre o acțiune deschisă de europarlamentarul PMP în februarie, în care se cere analizarea blocării intrării României în spațiul Schengen, și de la care Tomac are așteptări mari.

Tomac vs Consiliul Uniunii Europene
Așa cum am promis, voi informa în mod constant opinia publică cu privire la actiunea inițiată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene împotriva Consiliului Uniunii Europene.

Prin acest demers dorim să anulăm blocajul generat de Austria împotriva României privind accesul nostru în spațiul Schengen.
Cererea depusă la CJUE a fost înregistrată și vom avea un proces prin care cerem anularea acestui abuz de drept al Consiliului Uniunii Europene.

Românii merită să fie liberi în Europa și vom obține acest drept”, a transmis liderul PMP pe Facebook.

În ianuarie, tot pe Facebook, Tomac solicita Guvernului României să facă „toate demersurile necesare, astfel încât românii să poată circula liber în spațiul Schengen” și să fie demarată „procedura de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene privind nelegalitatea dreptului de veto exprimat de Austria și Țările de Jos la ședința Consiliului JAI din 8 decembrie 2022”.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Tomac a plusat, iar pe 6 februarie i-a fost înregistrată cererea sa la CJUE. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Tomac arăta că „vom avea un proces și în urma acestui proces România va intra în Schengen”. Cu toate acestea, liderul PMP a admis că „e clar că există în continuare această opoziție nejustificată a Austriei și nu s-au făcut progrese pe acest dosar”.

Articolul precedentPrimarul Ciucu nu mai vrea să conducă și PNL București. Orban: „PNL s-a predat. O va sprijini pe Fierea la capitală”
Articolul următorBritanicul Tate ar fi căutat sprijin la Simion și Șoșoacă pentru a scăpa de acuzațiile DIICOT