Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu
Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei și președinte al PNL București a anunțat aseară pe Facebook că renunță la funcția de conducere din partid.

Din ce a explicat Ciucu pe Facebook, acolo unde de ceva vreme se fac comunicările, mai mult mult sau mai puțin importante, motivele sale țin de administrație și nu de politică. Aparent, Ciprian Ciucu vrea mai multă „libertate” pentru a putea fi un bun edil.

Mi-am depus astăzi demisia din funcția de președinte al organizației PNL București. Unicul motiv pentru care am luat această decizie este timpul. În acest context, Sectorul 6 are mult mai mare nevoie de mine iar eu am nevoie de timp pentru a mă ocupa de numeroasele proiecte pe care le-am început. Unele sunt deja finalizate, așa cum știți, iar altele sunt în derulare. Pentru a le vedea devenite realitate este nevoie ca tot timpul și energia mea să le dedic oamenilor din #Sectorul6.

Le urez succes colegilor din organizația PNL București, colegilor din Consiliul General și le spun că toate proiectele noastre pot fi duse la îndeplinire cu dedicare și seriozitate. De astăzi înainte pentru mine va fi și mai multă administrație dar și mai puțină politică.
Pentru Sectorul 6!
”, a transmis Ciucu.

Ulterior, în spațiul public au curs mesajele, iar toată lumea „a înțeles”. Fiecare cum a putut să transmită. Pentru că, dacă pe de o parte PNL a ținut să arate că nu sunt probleme în interior sau planuri ascunse, Ludovic Orban, ex-liderul liberalilor, vede în această demisie o predare:

Vă traduc demisia lui Ciucu. PNL s-a predat și la București. O va sprijini pe Fierea la capitală. Sunt convins că nu același lucru vor face și votanții liberali din București. În ce mă privește, merg pe mâna lui Nicușor Dan. Și am convingerea că o alianță de centru-dreapta poate să apere Bucureștiul de capturarea de către caracatița pesedistă”.

Aceasta în condițiile în care oficial, PNL arată că s-a înțeles decizia edilului și că se acceptă „nevoia lui de a se concentra pe activitatea de la Primaria Sectorului 6, precum și la conducerea organizației politice a PNL din acel sector”, urându-i acestuia toate cele bune. Însă viața politică merge înainte:

Îi mulțumim pentru întreaga activitate la conducerea PNL București și pentru deschiderea și dialogul susținut cu conducerea partidului.

Președintele PNL va propune numirea unui interimat în următoarea ședință de Birou Politic Național, de la începutul lunii martie”, arată PNL, într-un comunicat de presă.

Articolul precedentSocial democrații, îngrijorați: „România nu își permite să rateze fondurile europene din PNRR din cauza pensiilor speciale”
Articolul următorPreședintele PMP, proces la CJUE în problema Schengen