La o nouă ediție a Galei ”Seniori de Colecție”, Sala Luceafărul a fost locul unde peste 500 de bucureșteni seniori s-au adunat pentru o întâlnire memorabilă cu Maria Dragomiroiu.

Evenimentul este organizat și oferit de Asociația “Institutul Național pentru Îmbătrânire Activă”.

Alexandra Dobre, președintele Asociației “Institutul Național pentru Îmbătrânire Activă”: ”Încă de la prima ediție, am dorit să readucem în centrul atenției mari personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații de români”

Este vorba despre cei care au scris istoria frumoasă a ţării, despre artiști iluştri și mari campioni, despre oameni de cultură și de știință, despre interpreți de muzică ușoară și populară, actori, regizori și muzicieni, despre medici, cercetători şi antreprenori, care au reușit în viaţă şi în carieră prin dăruire, talent, pasiune și profesionalism, prin eforturi susținute și continue şi prin determinare. Au fost animați de dorinţa de a-și transforma profesia în menire, de a păstra și promova sistemul valorilor atât de necesar evoluției societății în care trăim. Iar faptul că suntem mereu împreună, că ne regăsim și ne întâlnim în fiecare lună pentru a omagia un Senior de Colecție dovedește că țelul nostru, al meu și al echipei a fost atins! Vă promit că povestea frumoasă a Galelor Seniori de Colecție va continua!”, a transmis Alexandra Dobre.

Maria Dragomiroiu va împlini 68 de ani pe 11 iulie

Evenimentul a debutat cu o interpretare plină de energie: înainte de a-și împărtăși experiențele cu seniorii și de a povesti despre o viață și o carieră impresionante, artista a cântat melodia ”Nu este greu să dăruim un zâmbet”.

După un dialog emoționant cu moderatoarea evenimentului, jurnalista Mihaela Bîrzilă, a urmat piesa ”După cum îți crești copiii”.

Viața i s-a împărțit între familie (a vorbit cu emoție despre povestea de dragoste cu actualul soț, celebrul impresar Bebe Mihu, care a început acum 37 de ani, dar și despre cei peste 30 de ani de căsnicie) și concerte, recitaluri, filmări, înregistrări și lungi turnee în țară și peste hotare, Maria Dragomiroiu fiind una dintre cele mai iubite artiste de către românii din Diaspora.

Este mama Ilenei și a lui Mircea (la 22 de ani îi avea pe amândoi copiii, născuți pe 23 iunie 1976, respectiv 28 mai 1977) și cea mai fericită bunică din lume; se mândrește cu cei patru nepoți, Ilinca, Maria, Ana și Daniel.

De peste 50 de ani, Maria Dragomiroiu este o prezență strălucită pe toate scenele din București, din țară și din străinătate, fiind iubită de spectatorii de toate vârstele

La Gala Seniori de Colecție, artista a dezvăluit că are o colecție impresionantă de costume populare foarte frumoase, unele foarte vechi, de peste 100 de ani, pe care le îngrijește cu mare atenție și le păstrează ca pe niște comori.

Fiecare costum are povestea lui: ”Cel mai drag sufletului meu este cel făcut de mine, în anul 1971 și pe care l-am purtat la concursul <Floarea din grădină>”, mărturisea artista.

”Seniori de Colecție” este un proiect inițiat și organizat de Asociația “Institutul Național pentru Îmbătrânire Activă”, cu scopul de a aduce în centrul atenției pe marile personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații

Primele ediții le-au avut ca invitate pe multipla campioană olimpică ELISABETA LIPĂ, Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj şi pe marea Doamnă a Muzicii Ușoare românești, STELA ENACHE.

La cea de-a III-a ediţie invitat de onoare a fost Gen.Lt.(rtr) Dr.Ing. DUMITRU DORIN PRUNARIU, primul român și singurul care a zburat în spaţiul cosmic.

Apoi, au fost invitați marea actriţă de teatru și film MAIA MORGENSTERN, Manager al Teatrului Evreiesc de Stat, Profesorul Doctor DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, celebrul artist GRIGORE LEȘE și, nu în ultimul rând marea artistă CORINA CHIRIAC.

Alexandra Dobre: ”Mulțumim celor care au fost alături în organizarea acestui eveniment memorabil”

SPONSOR GOLD: CATENA – Farmacia Inimii;

Parteneri susținători: AUDIONOVA – Aparate Auditive, Fundația CRUCEA ALB-GALBENĂ România;

Parteneri media: TVR, Ziarul News, România TV, Metropola TV, AGERPRES, Național TV, ştiripesurse.ro, Ultima Oră, Radio România, Amos News, Senso TV – SENSOLIFESTYLE, Ziarul de Investigații, Profi24 TV, ziarul Profit, revista CARIERE, Click!, Nova Media, Phoenix Media, Sănătatea TV, GMR Media.

Articolul precedentEugen Tomac promite o alternativă politică viabilă pentru alegerile din 2024
Articolul următorMai multe zone din Constanța nu vor avea apă potabilă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time