Jandarmeria Română caută stăpân pentru ” Șarlatan”. Anunțul inedit al instituției

Este vorba despre un cal care nu mai poate participa la misiunile oficiale, crescut 18 ani de către jandarmi.

Jandarmeria Română caută un stăpân pentru un cal care nu mai poate participa la misiunile de ordine publică. În postarea de pe pagina de Facebook a instituției, se arată că prietenul necuvântător al jandarmilor are 18 ani, fiind născut pe data de 3 iunie, la câteva zile după sărbătoarea copilăriei. Calul, care răspunde la numele de Șarlatan, face parte din rasa cal de sport românesc și are un temperament vioi, fiind bine supus dresajului, fiind o rasă adaptată echitației. Calul știe să fure din buzunar morcovii pregătiți tot pentru el, motiv pentru care a fost botezat Șarlatan. 

Calul a fost crescut de jandarmi, fiind antrenat pentru a participa la misiuni dintre cele mai dificile. Șarlatan a fost prezent nu numai la misiuni, dar și la competiții naționale de obstacole organizate de Federația Ecvestră Română, la unele dintre ele reușind să se claseze chiar pe podium. Calul a făcut parte ani la rând din Detașamentul de Cavalerie care a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României.

Jandarmeria Română: „Încercăm să îi găsim o nouă casă, pe cineva care să îl adopte și să îi ofere protecție și prietenie”


Cei care doresc să îl adopte o pot face sunând la numărul de telefon 021.409.62.53, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.

„Acum prietenul nostru necuvântător are nevoie de noi prieteni. Deși nu și-a pierdut suplețea și nici cadența, vârsta nu îi mai permite să participe la misiunile de ordine publică. Încercăm să îi găsim o nouă casă, pe cineva care să îl adopte și să îi ofere protecție și prietenie. Am uitat să vă spunem un detaliu important: răspunde la numele de Șarlatan. Ați zâmbit, nu-i așa? Știe să profite de neatenția stăpânului și să fure din buzunar morcovii pregătiți tot pentru el. Dar un lucru e sigur: nu a înșelat niciodată afecțiunea și încrederea pe care am reușit să ni le dăruim reciproc în cei 18 ani de prietenie. Dacă doriți să adoptați un prieten adevărat, ne puteți contacta la numărul de telefon 021.409.62.53, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00”, se arată în postarea Jandarmeriei Române.

Tensiunile din Transnistria, o provocare din partea rușilor

Articolul precedentPreședintele Parlamentului de la Chișinău: ”Republica Moldova nu se va preda dacă Rusia va decide invadarea sa”
Articolul următorMamaia şi Costineşti, aglomerate de 1 Mai. Hotelurile sunt ocupate în proporţie de 80%