Sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a anunțat, miercuri, că toate evenimentele ce au loc la granița cu Moldova nu reprezintă altceva decât o provocare, o încercare de a crea un conflict în zona respectivă.

„După toate analizele noastre, în acest moment nu are şanse să se dezvolte, să se desfăşoare”, a spus oficialul, potrivit news.ro.

De asemenea, ministrul Apărării a precizat că atât președinția Moldovei, cât și Guvernul, gestionează această situație de la graniță. „Sunt într-o situaţie de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situaţii dar nu vedem ca o problemă, aceasta”, a mai spus Dîncu.

Regiunea separatistă Transnistria ar putea fi atrasă în războiul Rusiei în Ucraina

Totodată, demnitarul consideră că un război în Moldova este exclus deoarece țara condusă de Maia Sandu este neutră din punct de vedere militar și politic.

„(…) Deci din acest punct de vedere, cum spun şi la noi toţi cei care îşi dau cu părarea, să fii neutru este foarte bine”, a spus ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a mai precizat că un posibil război în Moldova ne-ar afecta doar dacă „am deveni cutia de rezonanță pentru propaganda Moscovei.” Acesta a amintit că potrivit propagandei ruse, România are în plan să anexeze Republica Moldova.

Mai mult, Dîncu a amintit că Moscova are în plan ca, în acest război hibrid, să atingă „opinia publică din țările care sprijină Ucraina.”

Reamintim că ieri, o serie de explozii au avut loc în regiunea separatistă moldoveană prorusă Transnistria, situată la frontiera cu Ucraina. Exploziile au avut loc în Tiraspol, ministrul Apărării din Ucraina afirmând că sunt o „provocare planificată” a Kremlinului. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate al țării după incidentele din regiunea separatistă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Peskov, a declarat că urmărește cu atenție ce se întâmplă în zona unde au avut loc bombardamentele, precizând că evaluează situația, știrile fiind îngrijorătoare.

De asemenea, Zelenski a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze situația din Transnistria, dar forțele ucrainene sunt pregătite pentru a ține față unei noi ofensive rusești.

Citește și articolul: De ce nu a fost prezent și Florin Cîțu la Kiev. Rareș Bogdan: „Avea deja o vizită programată”

Articolul precedentGazul rusesc va deveni o amintire. Planul ce schimbă fața Uniunii Europene
Articolul următoreMAG, cel mai valoros brand românesc în clasamentul anual Brand Finance
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.