PSD vrea consens național pentru PNRR

Marcel Ciolacu face apel la coaliție să lase orgoliile deoparte

Partidul Social Democrat (PSD) cere un „consens național” pentru PNRR, ce ar trebui depus până pe 31 mai. Într-un comunicat de presă, PSD le transmite partidelor de coaliție să lase deoparte propriile orgolii și să colaboreze pentru reușita Planului Național pentru Redresare și Reziliență. Mai mult, PSD solicită organizarea unei dezbateri pe această temă, la care să participe atât reprezentanți din partea Guvernului și a partidelor parlamentare, cât și specialiștii din mediul economic și academic.  

„Având în vedere situația critică în care a ajuns România după o nouă amânare la Bruxelles a Planului Național de Redresare și Reziliență, PSD face un apel către toate formațiunile politice parlamentare să iasă din logica orgoliilor de partid și să colaboreze pentru realizarea unui plan național viabil care să fie aprobat la Bruxelles și care să asigure absorbția fondurilor europene disponibile prin acest mecanism.

De asemenea, PSD cere Guvernului să renunțe la atitudinea arogantă și auto-suficientă pe care a manifestat-o în legătură cu PNRR până în prezent și să accepte dialogul și colaborarea cu toate forțele care pot contribui în sens pozitiv la realizarea acestui proiect național”, se arată în comunicatul social-democraților.

Eșecul PNRR, intens criticat

Planul Național de Redresare și Reziliență este criticat atât în țară, de opoziție, cât și în rândul europarlamentarilor români. Cea mai recentă opinie, pe această temă, este cea a europarlamentarului PNL, Gheorghe Falcă. „Confirmă că mai avem de lucru. Vreau să știți că în Parlamentul European, doi români au fost raportori pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență, domnul Siegfried Mureșan și domnul Pîslaru și cred că trebuia să folosim munca acestor doi oameni. Apoi, tot în PE, eu am fost raportor din partea Partidului Popular European pe Semestrul European, care ne spune cum trebuie să gestionăm fondurile europene 2021-2027 și cum trebuie să gestionăm PNRR. Regretabil este că ministerul nu a folosit experiența acestor trei oameni care pot vorbi la concret”, a declarat Falcă, la RFI. Totodată acesta a menționat că nu s-a întâmplat „nimic catastrofal” legat de PNRR, dar consideră că s-a pierdut timp.

Cîțu îi ține spatele lui Ghinea: „nu avea cu ce să greșească”

Articolul precedentSpionajul ”verde” îi va avea în vizor pe marii poluatori ai lumii
Articolul următorDragnea mai stă la închisoare. Judecăria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiționată