Dragnea mai stă la închisoare. Judecăria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiționată

Cu toate că avocata lui Dragnea a insistat că acesta nu ar deveni o „povară pentru societate” dacă va fi eliberat, întrucât o societate comercială își dorește să-l angajeze și, în plus, deține deja și o casă, judecătorul nu a părut impresionat, așadar a respins cererea de eliberare condiționată

tudorel toader ordonante
Liviu Dragnea / Foto: Facebook

Fostul „tătuc” PSD, Liviu Dragnea mai stă în închisoare. Vestea a venit în cursul zilei de astăzi, în urma deciziei Judecătoriei Sectorului 5 de a-i respinge acestuia ca nefondată cererea de eliberare condiționată pe care o inițiase. Mai exact, Dragnea susținerea că, având în vedere că a executat deja două treimi din pedeapsă, este eligibil pentru eliberare condiționată.

Liviu Dragnea, o nouă încercare fără succes

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU.

Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021.

În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021”, se arată în minuta ședinței.

Avocata lui Dragnea a insistat că acesta ar întruni condițiile cerute de lege pentru eliberarea condiționată și că a plătit prejudiciul constatat în dosar. Mai mult, aceasta a mai spus că există o anumită societate comercială care și-ar dori să-l angajeze pe Dragnea, după eliberare, punctând pe faptul că acesta are deja și o casă, astfel că nu va fi o „povară pentru societate”.

Procurorul DNA a insistat, la rândul lui, că fostul lider social democrat ar trebui să mai execute încă șase luni de închisoare.

„Cred că am stat destul în penitenciar”

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din data de 27 mai 2019. Acesta a fost a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la o pedeapsă cu executare 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD nu este la prima lui încercare de a „scăpa” de închisoare, însă de fiecare dată încercările lui au rămas fără succes. Mai mult, acesta a intrat în conflict inclusiv cu Penitenciarul Rahova, după ce conducerea i-a anulat temporar dreptul la muncă, în urma interviului dat jurnalistei „de casă”, Anca Alexandrescu.

Articolul precedentPSD vrea consens național pentru PNRR
Articolul următorBode scoate pe străzi 14.000 de angajați MAI în seara de Înviere
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.