Bode scoate pe străzi 14.000 de angajați MAI în seara de Înviere

„Este important să colaboraţi cu autorităţile locale, cu reprezentanţii cultelor religioase, astfel încât să existe o coordonare eficientă şi susţinută pe parcursul acestei săptămâni şi să preîntâmpinăm situaţii critice”, le-a pus ministrul cetățenilor țării

Foto: Universul.net

Într-o conferință de presă recentă, ministrul de Interne, Lucian Bode a avertizat că, în ciuda restricțiilor cvasi-anulate din seara de Înviere, insituțiile din subordinea ministerului pe care îl conduce se vor mobiliza și vor veghea pentru buna desfășurare a respectivei seri, dar nu numai. Mai exact, Bode anunță că pe tot parcursul sărbătorilor pascale, dar în mod deosebit în seara de Înviere, MAI va trimite pe străzi aproximativ 14.000 de polițiști și jandarmi pentru a asigura liniștea și buna respectare a regulilor.

Bode anunță 14.000 de angajați MAI care vor păzi 12.352 de biserici

Menționând că perioada pe care o traversăm va rămâne plină de provocări, Lucian Bode a anunțat că le va cere oamenilor din subordinea ministerului să se mobilizeze la „maxim”, astfel încât în această perioadă să fie respectate atât regulile impuse în contextul pandemiei, cât și cele care trebuie respectat indiferent de perioada pe care o traversăm. „Este important să colaboraţi cu autorităţile locale, cu reprezentanţii cultelor religioase, astfel încât să existe o coordonare eficientă şi susţinută pe parcursul acestei săptămâni şi să preîntâmpinăm situaţii critice. Începând de luni, 26 aprilie, la nivelul structurilor teritoriale sunt în derulare acţiuni de instruire a reprezentanţilor Bisericii, precum şi a operatorilor economici cu privire la prevederile cadrului normativ incident în vederea prevenirii şi limitării răspândirii COVID-19”, mai spus Lucian Bode, potrivit news.ro.

Poliția și Jandarmeria va acționa de Paști

Amintindu-le ofițerilor MAI că vor reprezenta repere pentru cetățeni, ministrul a mai spus că „măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi stingere a incendiilor vor fi asigurate de către 13.922 de efective ale MAI pentru 12.352 lăcaşe de cult unde sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase la care se estimează că vor participa peste 1,7 milioane de persoane. O foarte bună mobilizare este crucială pentru a depăşi cu bine această perioadă solicitantă”. Potrivit declarațiilor, aşteptările din partea cetăţenilor sunt foarte mari, presiunea asupra agenților fiind foarte mare în această perioadă.

De aceea, vă solicit să trataţi cu profesionalism şi responsabilitate fiecare acţiune operativă. Prezenţa efectivelor MAI pe teren are în principal o componenteă preventivă, de a asigura protecţia cetăţenilor şi un climat de linişte şi ordine publică

Ministrul de Interne, Lucian Bode

PSD vrea consens național pentru PNRR

Articolul precedentDragnea mai stă la închisoare. Judecăria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiționată
Articolul următorConstanța: După mulți ani de neglijare, pasajul de la Gară va deveni un punct de atracție al orașului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.