Constanța: După mulți ani de neglijare, pasajul de la Gară va deveni un punct de atracție al orașului

Proiectul „Underground Art Flipping – pasajul de la Gară” va „împrospăta” atât aspectul cât și mirosul locului evitat până acum de constănțeni

Foto: CTNews.ro

Primăria Constanța va colabora cu Asociația CreativePlus pentru a schimba fața pasajului de la gară. Mai exact, prin semnarea unui contract de protocol cu o firmă care va asigura lucrările, în directă colaborare cu asociația mai devreme menționată, se va pune accent pe transformarea pasajului într-un loc vesel, în care tinerii constănțeni să își poată petrece timpul liber, anunță CTNews.ro.

„Pasajul va fi amenajat pentru desfășurarea periodică de evenimente culturale, educative și sociale printr-o amenajare artistică integrată a acestuia. Transformarea acestui pasaj în spațiu propice pentru desfășurarea de activități educative și culturale impune totodată menținerea pasajului în regim permanent, după încheierea proiectului, ca spațiu curat și funcțional”, susțin reprezentanții Primăriei Constanța, potrivit sursei citate anterior.

S-a stins lumina în Portul Constanța

Proiectul „Underground Art Flipping – pasajul de la Gară” are menirea de „a pune o cărămidă” la temelia modernizării orașului Constanța

Proiectul are în vedere o intervenție de schimbare a imaginii pasajului de la gara din Constanța, mizând pe arta urbană. Conform articolului inițial, semnat de CTNews.ro, în cadrul proiectului „Underground Art Flipping – pasajul de la Gară” se va pune accent pe:

  • Arta murală (patru pereți) – vor fi realizate mesaje educative pentru dezvoltare durabilă, mesaje pozitive, dar și reguli generale cu tematica reciclare, pentru informarea trecătorilor;
  • Busking (cântat în stradă) – pentru că există foarte mulți artiști nedescoperiți care au nevoie de oportunități de a ieși la suprafață și de a-și demonstra talentul în arta muzicală, în fiecare lună se va desfășura un concert stradal în care tinerii amatori vor organiza evenimente muzicale și rap battles;
  • Arta vizuală – Galeriile de artă/expoziție: pasajul are mai multe spații care pot servi ca loc pentru expoziție fotografică și galerii de artă. Locurile respective vor fi amenajate în așa fel încât, lunar, voluntarii proiectului să poată schimba tablourile/fotografiile din vitrine fără a împiedica trecerea prin pasaj.

Astfel, atât instituția Primăriei cât și asociația menționată anterior au intenția de a da un nou aspect pasajului de la Gară, după mulți ani în care locul a fost evitat de trecători din pricina degradării, însă și a mirosului greu de suportat.

Articolul precedentBode scoate pe străzi 14.000 de angajați MAI în seara de Înviere
Articolul următorPreot pedofil? Păcat lesne iertător. Persoană gay? Păcat capital!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.