„Cred că am stat destul în penitenciar”

Eliberarea condiționată a lui Dragnea, în pronunțare

Judecătoria Sectorului 5 a rămas, marţi, în pronunţare pe cererea de eliberarea condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, relatează Agerpres.

Fostul președinte al PSD nu a fost adus la audiere, deși procurorul de ședință ar fi vrut acest lucru, însă judecătorul a considerat că solicitarea Parchetului este inutilă, permiţând ca Liviu Dragnea să se adreseze instanţei prin videoconferinţă, la sfârşitul procesului. „Îndeplinesc condiţiile (pentru eliberarea condiţionată – n.r.). Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine”, a declarat Dragnea. Mai mult, acesta are asigurat pentru perioada de după eliberare atât a unui loc de muncă, cât și o locuință, astfel încât să nu fie „o povară pentru societate” și „poate fi integrat ușor”, potrivit avocatei sale.

Îndeplinește toate condițiile pentru eliberarea condiționată

Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Dragnea, a spus că fostul lider social-democrat îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat înainte de termen.

„Ne aflăm în faţa unei cereri de liberare condiţionată pe articolul 59 din vechiul Cod penal: a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. Atributul dumneavoastră esenţial este să constataţi îndeplinirea condiţiilor. (…) A fost izolat, i s-a permis să iasă la aer o oră pe zi din 24. Între iulie şi februarie a urmat o serie lungă de plângeri. Nu au fost aplicate soluţiile, deşi definitive. Se impune compensarea cu zilele de muncă pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească. Inclusiv dreptul la sănătate i-a fost încălcat. A fost carantinat de trei ori, o dată în decembrie şi de două ori ulterior, deşi avea teste negative. Comisia a constatat în unanimitate că a avut o atitudine pozitivă. A achitat prejudiciul din dosar. Aveţi la dosar o societate care îl va încadra în muncă. (…) Să nu uitaţi că suntem în Săptămâna (…) înainte de Paşte”, a afirmat Teodosiu, citată de Agerpres.

Liviu Dragnea, condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani jumătate de închisoare cu executare pentru acuzația de instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Teleorman, în luna mai 2019, speră ca după îndeplinirea a două treimi din pedeapsă să poată fi eliberat mai devreme.

Indiferent de decizia instanței, ambele părți au posibilitatea să o conteste, în 48 de ore de la pronunțare.

Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova

Articolul precedentPercheziții într-un dosar cu înscrisuri oficiale false
Articolul următorMihai Chirica, inculpat în dosarul concesiunilor