Percheziții într-un dosar cu înscrisuri oficiale false

Printre cei vizați se află și directorul unei unități școlare din Titu

Polițiștii din Dâmbovița fac zeci de percheziții, în Capitală și alte șapte localități, într-un dosar de fals și uz de fals, în care directorul unei școli din Titu este suspectat că ar fi falsificat 24 de foi matricole.

Potrivit Poliției Române, marți dimineașă, polițtiștii din Cadrul IPJ Județean Dâmbovița efectuează 20 de percheziții domiciliare, în București și în localitățile Titu, Poiana, Sălcioara, Corbii Mari, Petrești, Cobia și Ciocănești și vor pune în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediile unității de poliție, pentru audieri.

„Activitățile sunt desfășurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, fapte prevăzute de Codul Penal.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că directorul unei unități de învățământ din orașul Titu, în perioada 2012-2021, ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificarea și ar fi folosit 24 de foi matricole aparținând unor persoane din județele Dâmbovița, Argeș și municipiului București, atestând în mod nereal că ar fi urmat cursurile unor unități de învățământ”, se arată în comunicatul IGPR.

Totodată, în baza acestor documente, ar fi depus cereri pentru aceste persoane în vederea continuării studiilor la o altă unitate de învățământ.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere penală a celor bănuiți.

Bratu de la „Drumuri și Poduri”, în arest la domiciliu

De altfel, în această perioadă șeful de la „Drumuri și Poduri” Craiova, Bogdan Bratu se află în arest la domiciliu, fiind cercetat într-un dosar în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune, acesta a prezentat acte de studii false. În urma folosirii acestor acte, Bratu a adus prejudicii Companiei Naționale de Infrastructură Rutieră de aproximativ 1 milion de lei.

RUDINAS, modul de oprire al falsificării actelor de studii

Anul trecut, în octombrie, actualul ministrul al Educației, Sorin Cîmpeanu a venit cu o propunere care ar putea ține o evidență corectă și reală a diplomelor eliberate de către Ministerul Educației și Cercetării, înființarea unui Registru Unic Național al Diplomelor și Actelor de Studii (RUNIDAS), eliberate de unitățile și instituțiile românești de învățământ, începând cu nivelul absolvirii studiilor preuniversitare și obținerea diplomei de bacalaureat.

Percheziții într-un dosar cu diplome și certificate false

Articolul precedentGalați: orașul în care locuitorii nu ”nimeresc” tomberonul
Articolul următor„Cred că am stat destul în penitenciar”