Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale pentru Drumuri și Poduri se află în arest la domiciliu, după ce magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au respins propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Procurorul de caz propusese arestarea preventivă într-un dosar în care Bratu este acuzat de săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune, acesta a prezentat acte de studii false. Potrivit deciziei instanței, ce poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare, pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

În baza art. 227 alin. 2 Cpp rap. la art. 202 alin. 4 lit. d Cpp cu aplic. art. 218 Cpp, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de urmărire penală nr. 107/P/2021 şi dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul BRATU BOGDAN-LAURENŢIU, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii continue de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 Cp, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.04.2021 şi până la data de 23.05.2021, inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cpp, impune inculpatului BRATU BOGDAN-LAURENŢIU obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cpp, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul BRATU BOGDAN-LAURENŢIU va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu reprezentanţii persoanei vătămate Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, direct sau indirect, pe nicio cale. În temeiul art. 221 alin. 4 şi 5 Cpp, atrage atenţia inculpatului BRATU BOGDAN-LAURENŢIU că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 24.04.2021.

se arată în decizia instanței Judecătoriei Sectorului 5.

Copie după „cazul Baranga”

Cazul de la Craiova pare o copie a cazului fostului președinte al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, judecat pentru acuzații identice: ar fi ajuns în funcție pe baza unei diplome anulate în instanță, pentru fals.

De altfel, după cazul Baranga, Sorin Cîmpeanu (actualul ministru al Educației, la acel moment era anunțat ca fiind candidat la „parlamentare”) a venit cu o propunere care ar putea ține o evidență corectă și reală a diplomelor eliberate de către Ministerul Educației și Cercetării, înființarea unui Registru Unic Național al Diplomelor și Actelor de Studii (RUNIDAS), eliberate de unitățile și instituțiile românești de învățământ, începând cu nivelul absolvirii studiilor preuniversitare și obținerea diplomei de bacalaureat.

Orban insistă că nu are informații despre presupusa înșelăciune comisă de directorul DRDP Craiova. Bratu a fost numit de PSD

Articolul precedentS-a stins lumina în Portul Constanța
Articolul următorGenocidul armean, recunoscut de președintele Biden