Orban insistă că nu are informații despre presupusa înșelăciune comisă de directorul DRDP Craiova. Bratu a fost numit de PSD

În aceeași zi în care Ludovic Orban vizitează județul Dolj, procurorii Parchetului General anunță percheziții domiciliare care îl vizează pe Bogdan Bratu, directorul Direcției de Drumuri și Poduri Craiova

Ludovic Orban / Foto: PSNews.ro

Aflat într-o vizită în județul Dolj, președintele PNL, Ludovic Orban a fost întrebat de jurnaliștii prezenți la eveniment despre repunerea în funcție a directorului DRDP Craiova, Bogdan Bratu, cel acuzat că și-ar fi falsificat studiile cu scopul de a se încadra în funcție. Potrivit declarațiilor liderului PNL, acesta n-ar avea informații suplimentare despre fapta de care este acuzat Bratu, însă amintește că acesta ar fi fost inițial pus în funcție de PSD, după care revocat în urma unui scandal intern, ca ulterior să fie repus în funcție printr-o decizie a instanței.

Ludovic Orban, criptic și „neștiutor”

„Domnul Bratu, el a fost demis şi a câştigat prin proces, a fost repus în funcţie prin decizie de instanţă. Din ce ţin eu minte e pus în perioada guvernării PSD, a fost schimbat când s-au certat PSD Dolj cu PSD Giurgiu şi acum a câştigat prin decizie de instanţă repunerea în funcţie”, a declarat Ludovic Orban, citat de G4Media.ro.

Ciolacu și PSD intră în grevă parlamentară

Zi plină în Dolj: în timp ce liderul PNL efectuează o vizită în județ, procurorii de la Parchetul General pun în aplicare trei percheziții domiciliare

În aceeași zi în care Ludovic Orban vizitează județul Dolj, procurorii Parchetului General anunță percheziții domiciliare care îl vizează pe Bogdan Bratu, directorul Direcției de Drumuri și Poduri Craiova, informează sursa citată anterior.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: În cursul zilei de 23 aprilie 2021, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează 3 percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de către o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național. Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985 000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat și stabilit în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză. Acțiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

comunicat integral
Articolul precedentParcul Zoo din Piatra Neamț a fost desființat, iar animalele vor ajunge în rezervații: ”Copiii nu se bucură la vederea animalelor chinuite în cuști”
Articolul următorInițiativă legislativă: animalele de companie ar putea avea voie pe plajă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.