Richard Moore, șeful MI6 (Foto: Digi 24)
Richard Moore, șeful MI6 (Foto: Digi 24)

Serviciile secrete britanice au început ”spionajul verde” împotriva marilor poluatori mondiali.

Sunt operațiuni prin care vor încerca să verifice dacă alte state, în special ”cei mai mari poluatori ai lumii”, își respectă angajamentele în materie de combatere a schimbărilor climatice, scrie Agerpres, care citeaza AFP.

Richard Moore, șeful serviciului britanic de spionaj MI6, a anunțat că noua lui deviză la acest capitol este ”Aveți încredere, dar verificați” pentru că în domeniul schimbărilor climatice, toată lumea trebuie să-și asume angajamente și să joace cinstit, însă tocmai de aceea, uneori este nevoie de o verificare, a explicat „agentul C” (denumirea dată șefilor MI6).

Marea Britanie a lansat operațiunea ”spionajul verde”, iar Biden promite reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Atunci când oamenii îşi asumă angajamente în materie de schimbări climatice, probabil nouă ne revine sarcina de a ne asigura că ceea ce ei fac cu adevărat corespunde cu ceea ce au semnat”, a spus Richard Moore.

De asemenea, oficialul a explicat că urgența climatică este  ”principalul punct pe agenda politicii externe” pentru Marea Britanie, dar și pentru planetă”.

Nu este o declarație întâmplătoare: președintele american Joe Biden a promis reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ale Americii cu un procent cuprins între 50% și 52% până în anul 2030, față de nivelul din 2005.

În data de 22 aprilie, dată la care a fost celebrată Ziua Planetei Pământ, președintele american Joe Biden a chemat 40 de lideri din toată lumea la un summit pentru lupta împotriva schimbărilor climatice.

În ceea ce privește planurile SUA de a aborda problemele climatice, președintele a adăugat:

Este o abordare a întregului guvern de a pune schimbările climatice în centrul politicii noastre interne. Este vorba despre securitatea națională și securitatea externă. Planurile noastre sunt ambițioase, dar noi suntem America.”

Articolul precedentMihai Chirica, inculpat în dosarul concesiunilor
Articolul următorPSD vrea consens național pentru PNRR
Jurnalist full-time / Pesimist part-time