Cîțu îi ține spatele lui Ghinea: „nu avea cu ce să greșească”

„În acest moment suntem în negocieri, ştiţi foarte bine structura, există mandat pentru minister de a negocia această formă a PNRR”, a subliniat premierul

Florin Cîțu (foto Guvernul României)

În urma scandalului ce îl vizează pe ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea, premierul Florin Cîțu a spus, în cursul zilei de astăzi, că în momentul de față ar exista un proces de negociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar ministrul al fi procedat corect până acum, sugerând că are încredere că același lucru se va întâmpla și pe viitor. „În acest moment, şi trebuie să fie clar pentru toată lumea: suntem într-un proces de negociere a acestui plan”, a declarat premierul Cîțu, adăugând că au existat negocieri online şi mulți dintre miniștri au fost alături de ministrul Ghinea.

Cât despre activitatea ministrului Ghinea, Florin Cîțu a declarat că acesta „n-avea cu ce să greşească”

Proiect unic în Sectorul 5: cameră multisenzorială destinată copiilor cu nevoi speciale

Astfel, premierul a insistat, de asemenea, în cadrul aceluiași set de declarații oferite presei că în acest moment coaliția se află în negocieri cu structurile europene, existând un mandat pentru minister de a negocia această formă a PNRR „iar coordonarea negocierii – eu sunt cel care coordonează, se face sub supervizarea mea. Acest proiect are supracontractare, a fost o decizie a coaliţiei de a se merge pe o sumă mai mare şi acum negociem”, a mai spus Florin Cîțu, spunând, de asemenea, că încă nu există o formă finală. „Vom face o prioritizare în funcţie de cum vin aceste sursede finanțare şi vom face toate proiectele din programul de guvernare”, a adăugat premierul Cîțu.

Florin Cîțu a mai ținut să menționeze că, în momentul de față, pentru implementarea PNRR au pus „osul” la treabă mai multe ministere, inclusiv prim-ministrul și cei doi vicepremieri.

Explicațiile premierului au venit după ce partide din Opoziție, printre care și PSD, au acuzat că PNRR ar fi un eșec total și că în acest fel România riscă să piardă banii europeni la care spera.

Articolul precedentProiect unic în Sectorul 5: cameră multisenzorială destinată copiilor cu nevoi speciale
Articolul următorPrimarii au sprijinul Guvernului pentru susținerea campaniei de vaccinare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.