Proiect unic în Sectorul 5: cameră multisenzorială destinată copiilor cu nevoi speciale

Proiectul demarat de Primăria Sectorului 5 este finanțat din fonduri europene, nerambursabile

captură video

Potrivit unui mesaj scris de edilul Cristian Popescu Piedone pe Facebook, însoțit de un clip înregistrat „la fața locului”, Sectorul 5 s-a înnoit astăzi cu o cameră multisenzorială pentru copiii care prezintă nevoi speciale. „Este un proiect pe care l-am deblocat pentru că acești copii au nevoie de tot sprijinul nostru”, a spus edilul, adăugând că banii necesari pentru implementarea proiectului sunt nerambursabili, obținuți prin fonduri europene.

Camera multisenzorială, proiect unic în Sectorul 5

Conform spuselor primarului, o astfel de cameră va veni în ajutorul copiilor cu nevoi speciale, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile de concentrare sau vigilență, făcându-i mai liniștiți, deci și mai fericiți. „Am simțit și eu beneficiile pe care le oferă camerele multisenzoriale. De îndată ce am intrat în încăpere, am simțit o stare de bine, de liniște. Mă bucur că putem face un lucru care poate părea mic, dar care pentru ei poate însemna enorm”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

„Ziua Pământului”, în Sectorul 5

„Sunt convins că această cameră multisenzorială va reprezenta un refugiu, un spațiu în care beneficiarii se vor simți în siguranță. Pentru mine, copiii sunt totul. Ei sunt cei care merită toate eforturile noastre. Proiectul demarat de Primăria Sectorului 5 este finanțat din fonduri europene, nerambursabile”, a completat edilul, prezent în camera multisenzorială.

Important de știut că, în ceea ce privește Sectorul 5, proiectul este unul în premieră. Cu toate că, până acum, în București au mai fost inaugurate astfel de camere menite să aducă liniștea celor mici, acest lucru nu se întâmplase încă în Sectorul 5. Acțiunea a fost posibilă prin intervenția Primăriei de sector, cea care a făcut demersurile necesare pentru deblocarea fondurilor aferente punerii în practică a proiectului.

Articolul precedentAstraZeneca, dată în judecată de Comisia Europeană
Articolul următorCîțu îi ține spatele lui Ghinea: „nu avea cu ce să greșească”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.