Cristian Popescu Piedone / Foto: Facebook

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost extrem de critic la adresa lui Nicușor Dan, după ședința de Consiliu General, în care s-a decis suspendarea PUZ-urilor pentru 12 luni. Inițial, primarul general a propus o suspendare de 2 ani, fără discuții prealabile cu primarii de sector, care astfel și-au văzut planurile urbanistice „aruncate în aer”, deoarece o serie de investiții, în derulare sau viitoare, de la nivelul celor cinci sectoare sunt afectate de această decizie.

Cele cinci proiecte, referitoare la sectoarele 2-6, au fost votate de majoritatea consilierilor USR PNL, 29 de voturi.

Nu este o dezvoltare cu orice preț. Eu sunt primar de trei luni de zile în Sectorul 5 și am moștenit acest PUZ. Spațiul verde este unul imaginar raportat de domnul primar Nicușor Dan. Nimic nu-l împiedică pe actualul primar general să propună o documentație de urbanism de rang superior: adică un PUG, care să corecteze neregulile observate de domnia sa

Cristian Popescu Piedone, primar Sectorul 5

„Fondul forestier”, sursa de poluare de ambrozie

Totodată, acesta a atras atenția asupra unui fapt discutat în ședința de consiliu, de vineri, cu privire la fondul forestier din Sectorul 5. „Aici revin și pot să spun o răutate: e mai interesant pentru un primar general să aibă în pixului lui ca toți să vină la mila domniei sale. Vorbea domnul primar general de fondul forestier din Sectorul 5: este un teren al MApN înscris în cartea funciară cu mențiunea Curți, construcții, fiind în realitate cea mai mare sursă de poluare de ambrozie la nivelul Bucureștiului. Cele 103 hectare plus aproximativ 100 de hectare sunt o sursă de alergie la nivelul populației. Este considerată fond forestier, când nici măcar un copac nu se găsește pe acest teren”, a mai precizat edilul Sectorului 5, citat de Știri pe surse.

Piedone: „Lăsați Capitala să se dezvolte! Nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă!”

„Nu poți să-ți impune o viziune fără să dezbați”

Primarul Piedone a precizat că nici e, nici ceilalți primari de sector nu au fost consultați, așa cum era firesc, în această privință. În același timp, consideră că este de datoria sa să protejeze banii ce intră în bugetul sectorului ca urmare a investițiilor private și care nu sunt deloc de neglijat.

„Domnia sa se contrazice fără să studieze aceste date. Nu poți să-ți impune o viziune fără să dezbați. Și noi am fost aleși în calitate de primari. Nu am avut niciodată o discuție cu domnul Nicușor Dan: și nu doar eu, ci și restul primarilor. Nu suntem nebuni! Eu vreau de exemplu să-mi protejez banii care-mi vin din investiții private în curs de derulare în Sectorul 5, unde există între 800 de milioane și 1 miliard de lei. Noi n-avem cum să eradicăm niște proprietăți, că sunt private”, susține Cristian Popescu Piedone.

Ce spune Nicușor Dan

De partea cealaltă, primarul general consideră acest demers ca fiind unul benefic pentru dezvoltarea urmană a Capitalei.

„Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Ani de zile a prevalat interesul privat și diferite rețele de interse în fața interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General, USR-PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă și a dovedit că este o adevărată autoritate publică”, a spus Nicușor Dan, după ședința CGMB.

Piedone vs. Nicușor: nemulțumirea se transformă în război

Articolul precedentAsociația Forța Fermierilor îl acuză pe ministrul Oros de înșelăciune: „O să vă lovească un nou 1907 și n-o să înțelegeți de ce!”
Articolul următorStelian Ion: „Grupurile infracționale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”