Sursa Foto: Facebook

Asociația Forța Fermierilor, înființată în luna octombrie 2020, avertizează că fermierii sunt aproape de colaps și că lipsa unui ajutor de la stat va duce la rezultate dezastruoase. Mai mult, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, este acuzat că a înșelat fermierii, în condițiile în care la nivel de guvern nu ar exista niciun plan pentru acordarea despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020, deși a promis că va rezolva situația.

Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Asociației și asumat de Vlad Macovei, președintele acesteia, se arată că situația este atât de gravă încât s-ar putea ajunge la mișcări de protest, în condițiile în care „un fermier care s-a bazat pe promisiunile ministrului Agriculturii că vor fi acordate despăgubiri de secetă din bugetul 2021, acum este executat silit de furnizori pentru că nu a căutat finanțare în altă parte”.

Treaba voastră, eu v-am zis! Execuția bugetară a Ministerului Agriculturii înseamnă plutonul de execuție pentru mulți fermieri, inconștienților din politică fără un pic de curaj și responsabilitate! Mai ieșiți din orașe și mergeți la țară că o să vă lovească un nou 1907 și n-o să înțelegeți de ce! Dați despăgubirile de secetă, salvați micul fermier care își va pune ștreangul de gât după ce va pierde tot.

Am dedicație și pentru domnul Oros, pe final. Îi fac cadou definiția înșelăciunii, conform Codului Penal. Eu zic să mediteze dacă se încadrează, măcar și simbolic, în acest articol.
Art. 244 – Înșelăciunea. Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani
”, arată sursa citată.


Articolul precedentInsolvența Economat Sector 5, aprobată de consilierii locali
Articolul următorCristian Popescu Piedone, critic la adresa lui Nicușor Dan după suspendarea PUZ-urilor