Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a reacționat după discursul critic al lui Ciolacu, din ședința pentru învestitura guvernului PNL-PSD-UDMR și minoritățile naționale, și consideră că acesta a început cu stângul relația din interiorul coaliției. Mai mult, crede că discursul a fost unul greșit, „scris pentru căderea Guvernului Cîțu” ori că „Ciolacu a încurcat discursurile de bucurie că România are un Guvern”, după mai bine de două luni de criză.

Totodată, Rareș Bodgan a anunțat că va renunța la mandatul de europarlamentar și a lansat un „avertisment” lui Ciolacu, premierul din a doua rotație a acestui guvern,  de la care se așteaptă să facă ceea ce a promis, dar mai ales, să respecte programul de guvernare.

„În 2023, în 25 mai, se va face o rotaţie la nivel de premier şi la nivel de miniştri, secretar general, doi miniştri, şi i-am spus domnului Ciolacu, după aceste negocieri, următoarele: pentru că am văzut comportamentul dvs. în aceste zile, vă spun de acum, nu voi pleca acum pentru că am nişte proiecte de încheiat, dar pe data de 25 mai veţi fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, voi fi la masă cu dvs. în Guvern din partea PNL, pe un post pe care nu îl pot dezvălui încă”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi 24.

Venirea lui Bogdan în Guvern este tocmai pentru a putea contracara orgoliul și aroganțele social democraților, care în opinia sa nu au ce căuta într-o coaliție. „Voi veni în Guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute, pentru că de-a lungul timpului am văzut mulţi lideri social-democraţi, poate la rândul lor de bună credinţă, dar care au eşuat în aroganţe. Eu cred că nu are ce să caute orgoliul şi aroganţa într-o coaliţie. Noi nu vrem să umilim pe nimeni”, a mai spus Bogdan.

Ciolacu: „PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România”

Cîțu, la un pas de debarcare

Rareș Bogdan a făcut câteva precizări și în privința liderului liberal, la a cărui „debarcare” se lucrează intens. Pe surse, liderii mai multor filiale ale PNL, în special din zona de sud a României, au avut o întâlnire în care discuția principală a fost schimbarea lui Florin Cîțu, cel care a devenit președintele partidului în urmă cu numai două luni, dar care între timp a ieșit destul de șifonat din toate campaniile, dar care de astăzi, este oficial șeful Senatului, al doilea om în stat.   

Bogdan consideră că ar fi greșeală „aruncarea” lui Cîțu de pe fotoliul de șef de partid, dar nici nu vede un pericol în întâlnirea liderilor de filiale. „Nu văd un pericol în momentul acesta și ar fi o mare greșeală. PNL a ieșit slăbit după o bătălie. Campania internă a fost prea lungă. Aceste patru luni de zile au afectat PNL, a dus și la o mică rupere. Nu se pune problema în momentul acesta să ne concentrăm pe așa ceva. Florin Cîțu este președinte ales”, a explicat Rareș Bogdan la Digi 24, subliniind că ar fi p mare greșeală ca liberalii să reintre într-o luptă internă în loc să se concentreze pe guvernare.

Cîțu, despre declarațiile lui Ciolacu privind guvernarea din ultimii doi ani: „Nu bag în seamă”

Articolul precedentKelemen Hunor, sincer: cu UDMR în coaliție pot fi protejate interesele maghiarilor
Articolul următorCodrin Ștefănescu îi cataloghează pe noii miniștri drept „fripturiști” și „trădători”