Fostul premier Florin Cîțu a anunțat joi că nu  a luat în seamnă atacurile liderului PSD, Marcel Ciolacu, în ziua învestirii Guvernului Ciucă. Reamintim că înaintea votului din Parlament, liderul social-democrat a susținut că ultimii doi ani sub conducerea liberală au fost „ani pierduți”. Cu instabilitate politică și criză, în care „milioane de români au fost abandonați de stat.”

Liderul Partidului Național Liberal (PNL) a precizat că ceea ce a spus Ciolacu reprezintă un „discurs politic”, iar românii au văzut că economia a evoluat în ultimii doi ani. „Nu am băgat în seamă acel discurs. Este un discurs politic. Oamenii văd şi au văzut în ultimul an de zile cum a evoluat economia. Am arătat că am crescut veniturile de la buget, chiar dacă am scos taxele puse de PSD”, a mai susținut Florin Cîțu, relatează Digi24.

Florin Cîțu: „Doar economia liberală poate scoate România din criză”

Mai mult, fostul premier e de părere că viitorul guvern trebuie să continue „viziunea liberală”. „Doar economia liberală poate scoate România din criză şi aşa va fi şi în viitor”, a spus Cîţu la sediul central al Partidului Național Liberal (PNL).

Întrebat de către jurnaliști dacă afirmațiile liderului PSD vin într-un moment nepotrivit, Cîțu a afirmat că nu comentează gestul lui Marcel Ciolacu. Totodată, Florin Cîțu a enumerat motivele pentru care, în perioada guvernării sale, România a înregistrat o creștere economică unică în Uniunea Europeană.

„Am arătat că putem să avem venituri la buget fără să creşti taxele. Rectificarea bugetară pe care am lăsat-o noi, la 10 luni, cu un deficit de 4%, deci nu ar trebui să crească deficitul până la sfârşitul anului. Vom vedea cum va arăta rectificarea bugetară, dar noi am lăsat o rectificare bugetară, care reducea deficitul bugetar”, a mai precizat fostul premier Florin Cîțu.

Joi, în plenul reunit al Parlamentului, Marcel Ciolacu a criticat cei doi ani în care liberalii au fost la putere. El a mai susținut că au fost nevoiți să intre la guvernare, după „doi ani pierduți”. În discursul său din Parlament la votul de învestire a Cabinetului Ciucă, Marcel Ciolacu a declarat că românii au avut de suferit din cauza vechii coaliții. Mai mult, el e de părere că Partidul Social Democrat (PSD) va demonstra că este un partid „responsabil” și va guverna pentru români, nu împotriva lor.

Cioloș, despre învestirea noului guvern: „Suntem singuri împotriva lor”

Articolul precedentBanca Națională a României lansează bancnota de 20 de lei
Articolul următorAlexandru Rafila: „Prioritatea este de a vaccina cât mai mult din populaţie”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.