Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că prioritară, în acest moment, este vaccinarea unui număr cât mai mare de români. Mai mult, el a declarat că este foarte afectat de numărului mare de morți ce se înregistrează zilnic în țara noastră din cauza COVID-19.

 „Mă interesează profesionalismul şi calitatea umană şi dorinţa de a lucra într-o echipă care să ajute România să treacă peste acest moment foarte dificil”, a precizat Ministrul Sănătății, relatează Antena3. De asemenea, Alexandru Rafila a mai adăugat că o țară care gestionează bine pandemia va reuși să-și revină economic mult mai rapid. Mai mult, el a spus că următoarele măsuri de sănătate publice ce urmează să fie luate sunt în interesul poporului român și pentru funcționarea normală a economiei.

Alexandru Rafila: „ Trebuie să schimbăm ceea ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate”

De asemenea, noul ministru al Sănătății din partea PSD a precizat că românii trebuie să înțeleagă că unele reguli și proceduri pe care autoritățile le-au luat în lupta cu pandemia sunt pentru o perioadă determinată. Totodată, Alexandru Rafila a anunțat, joi, că printre prioritățile mandatului său sunt pregătirile pentru valul cinci al pandemiei.

„Dezvoltarea sistemului de asistenţă medicală ambulatorie şi creşterea capacităţii de testarea sunt două măsuri absolut necesare, pentru că ele pot duce la controlul pandemiei şi pot evita o mortalitate excesivă, cum s-a întâmplat în acest val patru”, a mai precizat Ministrul Sănătății, relatează sursa citată.

Spre finalul lunii octombrie, deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că România are nevoie de un guvern stabil, care să adopte măsuri pentru limitarea răspândirii nolui coronavirus. Rafila l-a făcut vinovat pe Florin Cîțu  pentru atitudinea sa „intransigentă”.

Noul ministru al Sănătății Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. De asemenea, în perioada 2014-2017 a deținut funcția de membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii.

Conform Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 65.173 de persoane, dintre care 16.810 cu primă doză, 23.472 cu rapel și 24.891 cu doză booster.

Alexandru Rafila vrea controlul total pentru gestionarea pandemiei

Articolul precedentCîțu, despre declarațiile lui Ciolacu privind guvernarea din ultimii doi ani: „Nu bag în seamă”
Articolul următorUrsula von der Leyen a transmis un mesaj Guvernului Ciucă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.