Foto: Profimedia Images

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, l-a felicitat pe generalul Nicolae Ciucă pentru învestirea în funcția de premier al României. În mesajul postat pe Twitter, șefa executivului comunitar a dat asigurări că va colabora cu noul guvern învestit pentru implementarea PNRR și găsirea de soluții în lupta cu pandemia de COVID-19.

„Vom lucra împreună cu noul guvern român pentru a găsi soluţii împotriva pandemiei şi pentru a implementa planul naţional de redresare şi rezilienţă”, a scris Ursula von der Leyen într-un mesaj pe Twitter.

Reamintim că preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen  a venit la sfârșitul lunii septembrie la Bucureşti pentru a semna Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Țara noastră are un nou Executiv după două luni de criză politică

Joi, 25 noiembrie, guvernul condus de Nicolae Ciucă a primit votul de încredere în Parlament. Cabinetul a primit 318 voturi „pentru”, cu 84 mai mult decât minimul necesar de 234 de voturi. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și Uniunea Salvați România (USR) au votat împotrivă.

Nicolae Ciucă a declarat, după prima ședință de Guvern de când a fost numit în funcție, că partidele politice au înțeles că e nevoie de stabilitate, iar mai presus de orice este cetățeanul român. „A fost o zi lungă în care au avut loc toate activităţile procedurale privind învestirea Guvernului României şi iată că astă seară are loc prima şedinţă a Guvernului României, după o perioadă de criză politică şi doresc să mulţumesc încă o dată Parlamentului României pentru că ne-a acordat votul de încredere”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Tot joi, Florin Cîțu a semnat în calitate de ministru interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene, acordul de finanțare dintre România și Comisia Europeană pentru PNRR. Ultimul document aprobat de acesta la minister. Astfel, primii bani din PNRR, mai exact 1,8 miliarde de euro, vor intra în maxim două luni în conturile țării noastre. Mai mult, până la sfârşitul anului, România va beneficia de o prefinanţare de 3,793 miliarde euro, iar în cursul anului 2022 de o finanţare de aproximativ 6,171 miliarde euro.

Ursula von der Leyen: „Au existat și momente mai dificile între cele două părți, dar acum știm ce ne așteaptă”

Articolul precedentAlexandru Rafila: „Prioritatea este de a vaccina cât mai mult din populaţie”
Articolul următorKelemen Hunor, sincer: cu UDMR în coaliție pot fi protejate interesele maghiarilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.