Sursă Foto: Mediafax
Sursă Foto: Mediafax

Președintele USR Dacian Cioloș a criticat noul Guvern ce a fost votat în Parlament. Fostul premier e de părere că partidul pe care îl conduce trebuie să „strângă rândurile” din cauza că a ajuns să fie „împotriva întregii clase politice vechi”.

De asemenea, Cioloș consideră că aceleași partide „s-au luat în brațe” într-o alianță antireformă, iar acest lucru a fost posibil doar cu ajutorul președintelui Iohannis, „care va avea aproape toată puterea în statul român.”

Dacian Cioloș: „PSD, cel mai corupt partid pe care l-a avut România după 1989”

În postarea sa pe Facebook, liderul USR acuză pe social-democrați că au furat România timp de 30 de ani, iar liberalii cu Iohannis au decis să-i facă parteneri în Guvern.

„Peneliștii și președintele Iohannis îl fac azi vicepremier pe Grindeanu, premierul PSD care a dat OUG 13 și față de care sute de mii de oameni au protestat săptămâni întregi. Este o rușine, o gravă deturnare a votului!”, a mai scris pe Facebook liderul USR.

Mai mult, Cioloș a anunțat că USR rămâne cel mai „mare partid de opoziție” și va lupta pentru românii care au fost dezamăgiți de alianța PSD-PNL-UDMR.

„Avem de-acum și experiența politică necesară să facem o opoziție competentă, dar și experiența guvernării, pentru a monitoriza atent orice derapaj. Și îi chemăm alături de noi pe toți cei care vor să contribuie la construirea unei alternative liberale la actuala coaliție antireformă”, a scris Dacian Cioloș. De asemenea, el a mai menționat că USR va negocia cu partidele politice care își doresc să formeze o construcție solidă de dreapta pentru a câștiga alegerile din 2024.

Înaintea votului de încredere din Parlament pentru Guvernul Ciucă, vicepreședintele USR Dan Barna a „lăudat” pe social-democrați pentru faptul că au reușit să scoată PNL din istorie. De la tribuna Parlamentului, Barna îi acuză pe liberali că au renunțat la guvernare și au acceptat să facă o alianță cu Partidul Social Democrat (PSD).

Guvernul Ciucă a fost învestit cu 318 voturi, iar membrii Cabinetului au depus jurământul la Palatul Cotroceni joi după masă.

Miniștrii din Guvernul Ciucă au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis: „Criza politică s-a terminat”

Articolul precedentAgenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer pentru copii
Articolul următorConsiliul Local din Sectorul 6 a respins delegarea serviciului de salubrizare: „Ne paște o amendă usturătoare”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.