foto: Primăria Sector 6

Consiliul Local din Sectorul 6 a respins delegarea serviciului de salubrizare cu tot ce implică: mod de operare, atribuții specifice. Proiectul a fost supus votului consilierilor locali, joi, 25 noiembrie, însă, inițiativa primarului Ciprian Ciucu nu a avut susținere. Proiectul a primit doar 10 voturi pentru, opt împotrivă și șapte abțineri.

Ciprian Ciucu a dorit să le explice consilierilor locali ce avantaje are, de fapt, delegarea serviciului de salubrizare.

„Acest proiect ar însemna subcontractare pentru serviciul de salubritate. Suntem somați atât de Curtea de Conturi, cât și de ANRSC, să delegăm serviciul de salubritate. Ne paște o amendă usturătoare. Votul din acest moment este foarte important.

În lipsa acestuia, suntem în imposibilitatea de a scoate la licitație serviciul de colectare selectivă, de transport al deșeurilor la stația de sortare. Trebuie să facem o companie mică, limitată, dar fâșneață, să facă treabă. Suntem al doilea Sector după Sectorul 1 care plătește mult pentru salubritatea stradală. Pe baza studiului făcut, dacă nu delegăm serviciul de salubrizare, costul va crește cu 20 de milioane de lei pe an”(n.r costul de gestionare a deșeurilor), a declarat primarul Ciprian Ciucu, înainte ca proiectul să fie suspus aprobării.

Consiliul Local din Sectorul 6 a respins delegarea serviciului de salubrizare

În fapt, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a explicat încă din vară, de ce tariful la gunoi crește simțitor, iar autoritățile trebuie să găsească soluții viabile.

Edilii din București sunt extrem de îngrijorați, deoarece în Capitală există o singură groapă de gunoi, iar operatorul care o gestionează, Eco Sud SA, nu respectă tarifele stabilite de Consiliul General București.

După cum știți, avem o singură groapă de gunoi, din cauza asta prețul nu este sustenabil pentru primăriile de sector. Există un contract din 1999 între municipalitate și Eco-Sud, dacă el este legal sau nu o să stabilească instanța.

Operatorul de salubrizare a transmis Consiliului Local şi Primăriei Sector 6 notificări succesive privind nevoia de indexare/creştere a tarifului pentru persoane fizice, din două considerente: majorarea tarifului de depozitare direct în celulele Depozitului Ecologic Vidra, adică 200,63 lei/tonă (fără TVA) faţă de 110 lei/tonă (fără TVA), tariful practicat până la închiderea depozitului Iridex; introducerea contribuţiei pentru economie circulară, adică 80 lei/tona deşeu depozitat”, a declarat Ciprian Ciucu, la Europa FM, în luna august ac.

Între Eco Sud SA și Consiliul Local Sector 6 sunt mai multe procese pe rol, cu privire la anularea hotărârilor privind tariful de gestionare a deșeurilor. La acest moment, nu sunt hotărâri definitive care să stabilească returnarea unor sume de bani pentru niciuna dintre părți, este răspunsul Primăriei Sector 6, la solicitarea noastră.

Citește și: Groapa de gunoi Vidra, la un pas de a fi închisă. Primarii au intrat în alertă

Articolul precedentCioloș, despre învestirea noului guvern: „Suntem singuri împotriva lor”
Articolul următorBanca Națională a României lansează bancnota de 20 de lei
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”