CTP atacă BOR, așa cum BOR a atacat toate regulile, comparând pandemia cu revoluția și restricțiile de bun simț cu o asuprire imaginară. ÎPS Teodosie, cunoscut și drept Șpagoveanu prin cercurile mai selecte, a apelat la magistrați și a scris și o scrisoare deschisă în care îl atenționează pe premier că România ar putea repeta evenimentele din Decembrie 1989.

La arme, băieți, că nu ne lasă Orban în peșteră.

Cu o lipsă de logică imbatabilă, Șpagoveanu a declarat următoarele:

A mai fost o pandemie în secolul 19, iar la o săptămână de la Înviere nu a mai fost niciun mort. A încetat ciuma cand s-au scos moaștele Sfântului Dimitrie. Acea afirmație, ‘după sărbători vom avea înmormântări’, e ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmații de la vârful țării, creștinii le văd ca pe un atac. Regii României nu au jignit ortodoxia.

Cu alte cuvinte, duelul dintre BOR și regulile de bun simț începe undeva din luna aprilie, când Paștele a fost amânat din cauza restricțiilor. Desigur, Paștele a fost și în reluare, dar nu a adus prea multă satisfacție pentru BOR.

Știe Șpagoveanu medicină bazată pe moaște? Știe. Și nici nu poate fi contrazis ținând cont de câte buzunare goale ale altor șpagoveni se vindecă în momentul în care se dă drumul la moaște.

Nu se potolește nici în noiembrie și continuă să sfideze regulile sanitare cu o nesimțire care bate la fund orice nesimțire anterioară marca BOR. Cel mai probabil, coroana cu prea mult aur care-i presează scoarța cerebrală îl face să-și dea shut down când e vorba de logică.

Fact: Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc, judecătorii respingând cererea lui ÎPS Teodosie.

Dar: a ajuns Șpagoveanu cap de afiș în presă așa cum a ajuns și în aprilie? A ajuns. A existat un protest spontan, în faţa Judecătoriei Constanţa? A existat. S-au smiorcăit BOR și enoriașii ofuscați? Desigur.

CTP a pornit un nou atac împotriva lui Șpagoveanu printr-un editorial în care a abordat mai multe subiecte de actualitate, printre care și cel legat de insistența ÎPS Teodosie Mache de a permite pelerinajul într-un județ lovit puternic de COVID-19.

CTP, scos din minți de ÎPS Teodosie: „Mârâie în numele Domnului”

”Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină.

Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care «nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști», cu o revoluție ca-n 89. Adică, «Sică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești».

În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: «Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!». Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului: «Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit». Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile.

ÎPS Teodosie organizează o slujbă cu peripeții, mătănii și amenzi

În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuți, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal…”, a scris gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu îl acuză pe Iohannis că face campanie pentru PNL în prime time și cere CNA să ia măsuri
Articolul următorPlanuri înainte de rezultatele votului la parlamentare: USR-PLUS și PNL vor guverna ca frații
Jurnalist full-time / Pesimist part-time