Apar primele reacții după declarația de aseară a președintelui Klaus Iohannis, care și-a exprimat voința ca guvernarea 2021 – 2024 să fie împărțită de PNL și USR-PLUS. Din punctul de vedere al lui Iohannis, ceea ce vedem că se petrece în cele două tabere e doar „o nervozitate, o sensibilitate tipică pentru campania electorală”, însă în realitate „între PNL și USR există o apropiere care nu cred că trebuie să se bazeze neapărat pe simpatii între persoane, ci pe concordanță între valori și obiective de reformă”.

Ideea a fost prinsă de un deputat USR-PLUS, care probabil a vrut să confirme că undeva, în adânc, există pace și înțelegere între cele două formațiuni politice. Deputatul Ionuț Moșteanu a confirmat pentru DC News că există un asemenea plan de guvernare.
Președintele a exprimat ceea ce arată sondajele recente. Este foarte clar că se va forma o guvernare de dreapta, o guvernare anti-PSD. Eu vreau să avem o guvernare în jurul USR-PLUS, în jurul valorilor USR-PLUS, pentru că așa cum am văzut, deși PNL anunță că se reformează, reforma se lasă așteptată și vedem, din păcate, foarte multe obiceiuri perpetuate, vedem și cel mai nou scandal legat de numirile politice și cazul de la Apele Române nu este singular. Va fi o guvernare USR-PLUS cu PNL și noi avem programul și viziunea și prioritățile pe site-ul USR-PLUS. Nu venim să ne batem pe posturi, ne batem pe principii. România are nevoie de reformă, mai mult decât oricând. USR-PLUS are o propunere de premier desemnat în persoana domnului Dacian Cioloș”, a declarat deputatul USR-PLUS pentru sursa citată.

Articolul precedentCTP, despre Șpagoveanu: ”Teodosie mârâie în numele Domnului”
Articolul următorTăriceanu, pe gânduri, după ce Băsescu a spus că toți turnau la Securitate: „Am fost până în 1989 o nație de turnători?”